В класацията с икономическите показатели на най-големите вериги за търговия

...
В класацията с икономическите показатели на най-големите вериги за търговия
Коментари Харесай

Полска верига стана №1 у нас по ръст на приходите при търговците на дребно

В класацията с икономическите индикатори на най-големите вериги за търговия на дребно в България Pepco заема челното място по растеж на приходите, оповестиха от компанията. През 2021 година приходите са нарастнали с 85 % до 132 милиона лв., което трансформира компанията в една от най-големите в своя бранш у нас.

Търговецът на дребно попада в Топ 10 и по размера на облагата, която доближава 16,3 милиона лв., а по индикатора за доходност се подрежда на влиятелното четвърто място с чист марж от 12,34 %.
 Pepco отваря 13 000 работни места в Европа
Верига с над 70 магазина у нас отваря 13 000 работни места в Европа

Компанията цели да наеме толкоз чиновници в идващите 3 години като част от тактиката ѝ за агресия на контитента

Магазините на компанията заемат над 1 млн. кв. м комерсиална повърхност в цяла Европа.

" Ниските цени са в основата на триумфа ни и това е спонтанната оценка на болшинството от клиентите на веригата (65%), съгласно нашето настоящо изследване ", разяснява Богдан Григориу, който е oпepaтивeн мeниджъp нa Pepco Бългapия.

Той добавя, че темпът на разкриване на новите обекти на компанията е от 2 до 6 нови магазина месечно. В същото време на работа у нас не наемат пo oĸoлo 35-40 нoви фрагменти месечно.

От 2010 година Pepco бележи растеж при броя на чиновниците от над 1000 %, като сега те са към 24 000 в цяла Европа. За последните 10 години веригата усили броя на магазините си десетки пъти и навлезе на десетки нови пазари.

През 2022 година новите пазари са Германия и Гърция, а отварянето на първите обекти в Португалия и Босна и Херцеговина е планувано за 2023 година. Така компанията ще разшири своето наличие до 19 страни на Стария континент.
 Pepco - веригата, която открива по 1 нов магазин всяка седмица в България
Веригата, която всяка седмица открива по 1 нов магазин в България

До края на тази годината компанията ще отвори има 60 обекта у нас, а дълготрайната цел са 200
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР