В класацията на световните постижения през 2020 г. в областта

...
В класацията на световните постижения през 2020 г. в областта
Коментари Харесай

В САЩ новият руски двигател НК-32-02 бе признат за постижение на годината

В класацията на международните достижения през 2020 година в региона на двигателостроенето, показана от авторитетното американско списание Aviation Week & Space Technology, попадна първият полет на съветския стратегически бомбардировач-ракетоносец Ту-160М с нов двуконтурен тривалов турбореактивен мотор NK-32-02.

„ Преработените лопатки на компресора и турбината, дружно с усъвършенстваното изстудяване, са нараснали горивната успеваемост на турбореактивния байпасен мотор, кадърен да работи в режим на форсаж “, се споделя в обявата.

През ноември в материала на изданието The Drive новите серийни мотори NK-32-02 за Ту-160М бяха приети за най-мощните силови елементи в света за бойни самолети. Изданието отбелязва, че NK-32-02 развива над 55 000 паунда двигателна сила при цялостен форсаж.

Според The Drive този мотор ще усили обсега на Ту-160М с хиляда километра. "Липсата на мотори беше сериозна спънка за амбициозните проекти на Москва да възобнови производството на Ту-160, който в началото беше спрян през 1994 година ", напомня вестникът.

Ту-160М с новия NK-32-02 излетя за първи път през ноември. Модернизираният бомбардировач-ракетоносец излезе за първи път в небето през февруари.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР