В китайските корабостроителници Jiangsu Hongqiang Marine Heavy Industry, Qidong, в

...
В китайските корабостроителници Jiangsu Hongqiang Marine Heavy Industry, Qidong, в
Коментари Харесай

В Шанхай спуснаха на вода третия бълкер на Параходство БМФ

В китайските корабостроителници Jiangsu Hongqiang Marine Heavy Industry, Qidong, в района на Шанхай, се организира гала по спускането на вода на транспортен съд със строителен номер HQ 137, поръчан от Параходство „ Български морски флот “ АД, оповестиха от пресцентъра на най-голямата българска шипингова компания.

42 300-тонният бълкер ще носи името „ Рожен “ и е третият от серията от 4 нови съвременни кораба по плана Bluetech 42. Първите два кораба от серията: „ Руен “ и „ Рила “, към този момент реализират доста положителни експлоатационни резултати и на процедура потвърждават преимуществата на новия енергоефективен и екологичен дизайн, създаден особено по поръчка на БМФ от финландската компания Foreship. Очаква се довършителните работи по „ Руен “ да приключат през м. май т.г., когато ще се състои и церемонията по повдигането на флага му.

Следващият- четвърти транспортен съд от тази серия, ще носи името „ Мусала “. Така Параходството резервира традицията при наименоване на новопостъпващите кораби- бълкери, те да носят имена на български планини и родни върхове.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР