В Китай е открит най-старият в света изкуствено издължен череп.

...
В Китай е открит най-старият в света изкуствено издължен череп.
Коментари Харесай

В Китай е открит най-старият в света изкуствено издължен череп

В Китай е открит най-старият в света изкуствено продълговат череп. Китайски археолози са разкопали антични гробове, в които са разкрили 25 човешки скелета. На 11 от тях, черепите са изкуствено издължени.Пет от скелетите принадлежат на възрастни хора, измежду които 4 мъже и 1 жена, а останалите са на деца. Включително, скелет на 3-годишно дете (HiddenTruth.site). Възрастта на откритите погребения е друга. Най-скорошният скелет е датиран на 5 000 години, а най-старият на 12 000 години.В момента, китайските деформирани черепи са най-старите в света. Te демонстрират, че традицията за издължаване на главите, се е развила доста преди неолитната „ гражданска война ” (преходът от лов и събиране, към развиване на селското стопанство). Преди това, най-древните продълговати черепи са тези, които датират от 9-10 хиляди години.

 11 2 - В Китай е открит най-старият в света изкуствено продълговат череп
Защо хората съзнателно са издължавали черепите си, учените към момента не знаят. Но, добре е известно по какъв начин е правено това. Главите на бебетата били притискани в специфичен апарат или в устройство с две плочи. По време на процеса, освен костите на черепа се видоизменяли, само че и наличието му се деформирало. В същото време, костите на черепа ставали доста тънки.Според една версия, главите са на благородници, тъй като елементарните хора избягвали сходна процедура.

 22 1 - В Китай е открит най-старият в света изкуствено продълговат череп
Скелетите с удължени черепи са открити в регион, наименуван Хоутаомуга, в провинция Дзилин (Jilin). Археолозите считат, че в случай че се съди по положението на гробовете, те са били представители на висшата класа. Гробът на тригодишното дете с към този момент продължен череп, съдържал доста красиви керамични и други скъпи предмети. Върху останките на една жена, в различен гроб, били сложени многочислени орнаменти.
Палеоантропологът Цян Ван споделя: “Твърде рано е да се каже, че концепцията за удължение на черепи за пръв път се е появила в Източна Азия и по-късно се е популяризирала по други места. Възможно е, тази процедура да е зародила на разнообразни места, без значение една от друга. ”Четете още: В Китай, хора от актуален вид са живели преди 10 хиляди години Разкопките в Хоутаомуга се състояли от 2011 година до 2015 година, а останките, след това са проучени от учените. Скелетите са датирани в началото от археологическите пластове и керамика, а по-късно в допълнение посредством радиовъглероден способ.Статия за това необикновено изобретение е оповестена в Journal of Physical Anthropology.

 33 - В Китай е открит най-старият в света изкуствено продълговат череп
Практиката за издължаване на черепи, се среща измежду доста антични нации в Сибир, Южна Америка и Китай. Научните версии на появяването на такава просвета са голословни. Учените просто не знаят от кое място идват такива практики. Просто допускат, че е обвързвано с религията или някои обществени обичаи.По този въпрос, уфолозите се показват доста по-ясно – хората копират формата на главата на извънземните, които са ги посещавали в дълбока античност. За известно време, извънземните са били отпред на хората. Били са техни учители, богове и владетели. Когато извънземните са си отишли, благородниците почнали изкуствено да изтеглят черепите си, с цел да наподобява на античните “богове ”.Езотеричните почитатели имат своя лична версия. Те настояват, че удължената форма на главата способства за разкриването на Третото око и оказва помощ да се пътува в астрала.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР