В Кипър започва ваксинацията срещу коронавирус на бебета и малки

...
В Кипър започва ваксинацията срещу коронавирус на бебета и малки
Коментари Харесай

В Кипър ваксинират срещу Covid бебета и деца до 4-годишна възраст

В Кипър стартира имунизацията против ковид на бебета и дребни деца от 6 месеца до 4-годишна възраст. Здравното министерство приканва и за слагането на четвърта и пета бустерна доза от възрастните хора.

В 7 здравни центрове в страната от през днешния ден е налична утвърдената ваксина на „ Пфайзер “ /Comirnaty/, която се предлага като съществена имунизация при деца на възраст от 6 месеца до 4 години за истинския вариант на ковид, оповестиха от здравното министерство.

И двамата родители би трябвало да подпишат формуляра за единодушие за слагане на инжекцията, съобщи БНР.

Разширяването на имунизацията против ковид в Кипър с включването на най-малките е по решение на държавното управление, за увеличение на отбраната на уязвимите групи.

Повече от 86% от пълнолетното население в Кипър са изцяло имунизирани, а над 73% от него са с сложена бустерна доза – трета, четвърта или пета, по данни на здравното министерство.

На фона на повишаването на броя на новите Covid случаи и хоспитализации през последните седмици здравните управляващи предизвикват бустерната имунизация за хората над 60-годишна възраст, живеещите и работещите в обществени домове, както и за популацията в селските региони.

Междувременно към 75 000 противогрипни ваксини са сложени в Кипър от октомври до момента.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР