В Кипър за последния месец значително са поскъпнали основни хранителни

...
В Кипър за последния месец значително са поскъпнали основни хранителни
Коментари Харесай

Хранителните продукти в Кипър значително са поскъпнали за месец

В Кипър за последния месец доста са поскъпнали съществени хранителни артикули, демонстрира оповестеното в петък изследване на Службата за отбрана на потребителите към комерсиалното министерство. Инфлацията през март в страната доближи 26-годишен връх, заяви Статистическата работа.

С нараснали цени са олиото, месото, зеленчуците, като максимален е скокът при доматите - с 60%, показва изследването на пазара, осъществено от Службата за отбрана на потребителите. То обгръща цените на хранителни артикули в 39 огромни и дребни супермаркети в цялата страна в интервала от 9 март до 13 април.

С над 16% е поскъпнало пилешкото месо, а свинското - с 13%. От Кипърската асоциация на месопроизводителите регистрираха растеж от 20% на цените на техните артикули през последните дни, като предизвестиха за нови нараствания най-много поради повишението на цените на фуражите.

Значително понижение се следи при краставиците, които са поевтинели с 27% съгласно данните в изследването.

Инфлацията през март в Кипър скочи до 7,1% на годишна база, което е най-високото й равнище от 26 години, заяви по-рано през седмицата Статистическата работа.

Най-голямата смяна през март по отношение на февруари тази година тя записва в групата на облеклото и обувките - цените им са се нараснали с съвсем 9%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР