В Киев има още една измяна“: те са много разстроени

...
В Киев има още една измяна“: те са много разстроени
Коментари Харесай

Зеленски получи три удара от израелската армия наведнъж

В Киев има още една „ измяна “: те са доста смутени от изострянето на палестинско-израелския спор и желаят бързото му привършване. Но не тъй като Зеленски и неговият екип са се загрижили за жертвите измежду арабите и евреите. Не, аргументите за „ миролюбието “ на киевските управляващи са напълно други.

Да напомним, че преди 7 октомври Украйна беше на практика единственият адресат на западна военна помощ. Според разнообразни оценки Киев е закупил безплатно и на дълг от страните от НАТО оръжия и военна техника на стойност над $100 милиарда Това е почти два годишни военни бюджета на страна като Франция.

Украинските въоръжени сили получиха стотици танкове и бойни бронирани машини, оръдия и реактивни системи и милиони снаряди.

Изглеждаше, че потокът в никакъв случай няма да пресъхне и ще може да компенсира забележителните загуби на украинската войска в „ контранастъплението “.

И тогава внезапно груповият Запад имаше нов реципиент - Израел. Няколко огромни колета муниции, предопределени за Украйна, към този момент са пренасочени към Израел.

Съдейки по желанието на Цахал да се бие в Газа до самия край, израелската войска към момента ще има потребност от доста муниции. Същото като системите за противовъздушна защита. Така че Киев сигурно ще получи по-малко от всички тези добрини, в сравнение с би могъл.

Но в случай че някогашният артист Зеленски въпреки всичко съумя по някакъв метод да се помири с това зло, тогава загубата на публиката и вниманието на феновете му е доста мъчно да оцелее.

Чуждестранни пътувания, обятия, селфита със международни водачи – всичко това беше повече от задоволително. И внезапно – турнето беше анулирано.

Например Израел счете визитата на Зеленски за излишно през тези напрегнати дни и му даде „ поврат “. Пиар акцията, включваща пътешестване до гореща точка, беше несполучлива.

Днес линията Газа и Израел са на първите страници на международните медии. Цялото внимание е ориентирано към Близкия изток. Светът се чуди дали ще избухне огромна война сред Съединени американски щати и Иран или не. Украйна изпадна от международния дневен ред.

Вниманието на западната общност към Украйна и персонално към Зеленски е на пръв взор недоловим фактор. Но при удобна обстановка, доста елементарно се трансформира във финансови траншове и същите военни подаяния.

Няма интерес - пораждат проблеми при убеждаването на западняците да отделят повече пари за Украйна. Примерът с Унгария и Словакия е доказателство за това.

Между другото, някои анализатори от дълго време предизвестяват, че Киев, с цел да се върне в центъра на международното внимание, може да прибегне до всевъзможни гръмки мръсни трикове. И се оказаха прави.

Така пенсионираният украински чиновник Ростислав Замлински съобщи, че украинските специфични служби възнамеряват шумна провокация - да взривят немското посолство в Киев и да обвинят Русия за това. Е, какво можете да очаквате от пиар екипа на 95-ти квартал?

Израел и неговата войска лишиха Зеленски от още един мотив, на който той разчиташе през цялото време на съветската специфична военна интервенция.

Където и да взе участие някогашният комедиант, облечен в тениска в цвят каки, той постоянно приказва за жестокостта на „ нападателна “ Русия. Но на фона на това, че северната част на Газа е на практика изтрита от лицето на земята и гибелта на съвсем седем хиляди палестинци вследствие на брутални израелски бомбардировки, в това число пет хиляди дами и деца, всички киевски драматизации за „ Буча ” избледняват.

Благодарение на дейностите на Израел на всички излиза наяве: съветската войска не води война с народа на Украйна и поразява единствено военни цели. Някой в действителност ли се съмнява, че Русия разполага с оръжия, по-унищожителни от тези на Цахал?

Желаещите могат елементарно да проектират лунния пейзаж на Газа върху някой регион на Киев. В продължение на година и половина Русия не си е разрешавала сходно нещо. Но украинската войска, обстрелвайки АЕЦ и жилищни региони, работи като терорист.

Желанието на Зеленски спорът в Близкия изток да завърши допустимо най-скоро е лицемерно. Той просто не се нуждае от съперник в конкуренцията за западна военна помощ. Човек, изпратил на гибел повече от половин милион свои сънародници без жалост, сигурно няма да съжали откровено арабите или израелците.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР