В Канбера учени гъделичкали лабораторни плъхове всеки ден в продължение

...
В Канбера учени гъделичкали лабораторни плъхове всеки ден в продължение
Коментари Харесай

Австралийски учени гъделичкат плъхове за положителни емоции

В Канбера учени гъделичкали лабораторни плъхове всеки ден в продължение на месец, с цел да ревизират по какъв начин това повлиява на прочувственото им положение, написа „ Ню Йорк Таймс “.

Националният съвет по опазване на здравето и медицински проучвания на Австралия откри, че гъделичканите плъхове нормално реагират по-добре на човешки контакт и са по-малко уплашени. те са се справили и по-добре с поставените задания по време на опитите.
 Плъхове сапьори: Спокойно, няма мини! (ВИДЕО) Плъхове сапьори: Спокойно, няма мини! (ВИДЕО)
В Камбоджа, където по време на гражданската война през 70-те години били сложени повече от 6 милиона противопехотни мини, употребяват н...

„ Те се пробват да се изкачат по ръката ви, тъй като желаят да бъдат гъделичкани още “, споделя Карли Мотли, експерт по лабораторни животни в Университета Вулонгонг.

Не всички плъхове обаче харесват този тип стимулация. Освен това гризачите би трябвало да се гъделичкат вярно, в противоположен случай този развой може да им донесе дискомфорт.

Учените прецизират, че задачата на сходни опити е да се понижи негативното влияние върху тестваните субекти и да се засилят позитивните асоциации с хората.

Още от ИНТЕРЕСНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР