В Канада влезе в сила закон, с който за срок

...
В Канада влезе в сила закон, с който за срок
Коментари Харесай

Канада забрани на чужденци да купуват жилища в страната

В Канада влезе в действие закон, с който за период от 2 години се не разрешава на чужденците да закупуват жилища в страната, съобщи ДПА.

 

Това право имат единствено канадските жители и тези, които са със статут на непрекъснато пребиваващи в Канада. Забраната е в действие и за жителите на Съединени американски щати.

 

Допускат се някои изключения, според които избрани категории задгранични жители могат да получават жилищни парцели в страната. Те важат за дълготрайно пребиваващи задгранични студенти, за лица, които са подали заявки за приемане на бежански статут, както и за чужденци с краткотрайни разрешителни за работа в Канада.
 
Канадският министър председател Джъстин Трюдо и другите последователи на възбраната настояват, че тя ще помогне за ограничение на покачването на цените на жилищата в страната. Торонто и Ванкувър постоянно са включвани измежду 10-те градове в света, в които е най-скъпо да се закупи жилище, отбелязва ДПА.

 

Противници на новия закон акцентират, че в канадската провинция Онтарио, в която се намира Торонто, и в Британска Колумбия, където е ситуиран Ванкувър, единствено 6 % от жилищните парцели не са благосъстоятелност на лица, които " не са от Канада ", по публични данни на канадското държавно управление. Те считат, че възбраната ще има стеснен резултат върху повишаването на цените на жилищата в страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР