В Калининград неизвестни лица изляха розова боя над гроба на

...
В Калининград неизвестни лица изляха розова боя над гроба на
Коментари Харесай

Заляха с боя гроба, паметника и къщата на Кант в Калининград

В Калининград незнайни лица изляха розова багра над гроба на немския мъдрец Имануел Кант . Освен това и паметникът на Кант, и паметникът на къщата, в която е роден и живял, са развалени . На паметника до една от постройките на Балтийския федерален университет " Имануел Кант " са разпръснати листовки с апел към учащите, в които Кант е разгласен за зложелател, а името му е " непознато ", " езическо " и " враждебно " , оповестява " Газета.ру ".

Според обявата на " Ню Калининград " чиновници към този момент са измили паметника от боята. На собствен ред, в катедралата, до която е гроба на философа, се изчакват проверяващите дейности на полицията. В непосредственост до катедралата са открити листовки с различен текст , този път с апел към жителите на града. Авторите показват насладата си, че " името на немския Кант " няма да оскверни летището , за разлика от името на " Великата императрица на съветската земя Елисавета ".

Основателят на немската класическа философия Имануел Кант е роден през 1724 година в Кьонигсберг и е умрял там през 1804 година Името му влиза в листата за състезанието за имената на градските летища . При гласуването за име летище " Храброво " в Калининград с 24,750 - 34% от гласовете са за императрица Елисавета Петровна , а на второ място е Имануел Кант, получил 23,715 - 32% от гласовете .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР