В кабинета на арестувания директор на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов са

...
В кабинета на арестувания директор на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов са
Коментари Харесай

Незаконно оръжие и пари в кабинета на арестувания шеф на КАТ-Благоевград


В кабинета на задържания шеф на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов са открити нелегално притежаван револвер и пари, от порядъка на няколко хиляди лв..

Това заяви на брифинг в Благоевград заместник-главният прокурор и шеф на Национална следствена работа Борислав Сарафов, преде кореспондентът на БГНЕС в града.

„ Разследването е в самото начало и не можем да кажем доста детайлности ”, сподели Сарафов. „ Това, което можем да кажем дружно с представителя на Национална следствена служба, който е и следовател – Мария Павлова, и представител на ОП-Благоевград – прокурор Стоилова е следното: До момента сме направили 15 разпита на очевидци, показанията, които поддържат първичната наша обвинителна теза. Извършени са претърсвания в 13 пространства, офиси, служебни пространства на КАТ-Благоевград, и домове. Огледани са и претърсени 6 автомобила. Иззети са многочислени материални доказателства, измежду които е и нелегално притежаван военен револвер, муниции към него, мобилни телефони и компютри ”, разясни прокурор Сарафов.

Според него предметът на следствието е закононарушение по работа и корупционни закононарушения на шефа на КАТ-Благоевград.

„ Делото е формирано по сигнал на „ Вътрешна сигурност ” и днешните процесуално-следствени дейности бяха осъществени взаимно от следователи от Национална следствена служба, прокурори от ОК-Благоевград, подпомагани от чиновници на „ Вътрешна сигурност “ към Министерство на вътрешните работи. Не можем да кажем какъв брой индивида са арестувани. Обвинението ще бъде такова, каквото реши наблюдаващият прокурор по отношение на предмета на закононарушението, който към този момент споделих какъв е ”, добави Сарафов.

Според него има конфискувани пари, тъй че може да се повдигне и обвиняване за рушвет.

„ Към момента има няколко индивида, арестувани по закона за Министерство на вътрешните работи, само че това не са лица, които за арестувани по досъдебното произвеждане. Т.е., дали ще има някои с процесуална мярка за 72 часа, ще зависи от прокуратурата и ще се реши в края на днешния ден или на следващия ден. Процесуално-следствените дейности не престават и все още, екипите са по места, аз също пристигам от едно от местата, което претърсваме ”, сподели Сарафов.

Относно това каква е арестуваната сума пари, Сарафов сподели: „ Зависи от гледната точка, за някой милионер може би взетите пари не са доста, само че за някой пенсионер са доста ”.

Парите са открити в служебния кабинет на Данаил Стоицов, също и револверът, който е без съответно позволение, групата е следена от няколко месеца. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР