В изявлението на Кремъл се казва, че американските санкции, наложени

...
В изявлението на Кремъл се казва, че американските санкции, наложени
Коментари Харесай

Русия спира американските инспекции на ядрения арсенал съгласно договора СТАРТ

В изказването на Кремъл се споделя, че американските наказания, наложени на Русия поради Украйна, са трансформирали изискванията сред страните.

" Предложените от Вашингтон условия за ревизия сътвориха " едностранни преимущества за Съединените щати и дейно лишават Руската федерация от правото да прави инспекции на американска територия “, се споделя в изказване на московското външно министерство.

Договорът влезе в действие през 2011 година Това е последното останало съглашение за понижаване на оръжията сред някогашните противници от Студената война. Той лимитира до 1550 броя нуклеарни бойни глави с огромен обхват, които всяка страна може да разположи.

Спирането е позволено според изискванията на контракта " при изключителни условия ", показаха от Москва.

Решението идва седмица, откакто президентът Джо БАйдън съобщи, че е подготвен да работи по ново съглашение за нуклеарни оръжия с президента Владимир Путин. Сегашното ще изтече през 2026 година

Инвазията в Украйна провокира враждебна изразителност и от двете страни, в това число предизвестия, че спорът може да ескалира в Трета международна война. Някои коментатори в съветски държавни медии се похвалиха с нуклеарния боеприпас на Москва в подтекста на настоящето напрежение с НАТО.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР