Deloitte ще съкрати „повече от 800 работни места в Обединеното кралство“

...
В изявление за Sky News Deloitte потвърди, че някои длъжности
Коментари Харесай

В изявление за Sky News Deloitte потвърди, че някои длъжности са потенциално изложени на риск от съкращаване, но не навлиза в подробности.

Предложените загуби на работни места представляват 3% намаление на 27 000-те служители на компанията в Обединеното кралство, каза източник пред агенция Ройтерс.

Главният изпълнителен директор на Deloitte Ричард Хюстън каза в изявление: „Днес обявихме някои целеви преструктуриране в нашите бизнеси, което може – след консултация – да изложи някои роли на риск от съкращаване.

„Това следва забавяне на растежа, което, съчетано с продължаващата икономическа несигурност, означава, че трябва да вземем предвид форма на нашия бизнес и може да означава, че трябва да вземем някои трудни решения.“

Той добави: „Напълно разбирам, че това е обезпокоителен момент за тези засегнати хора и ние ще направим всичко възможно, за да подкрепим хората с грижа и уважение."

Прочетете повече от бизнеса:
The Range сключва сделка за £5 милиона за закупуване на колапсиралата марка на Wilko
Четирима души са изправени пред обвинения в измама заради фалита на Patisserie Valerie
Главният изпълнителен директор на BP подаде оставка заради „минали отношения с колеги“

Това идва, след като Deloitte обяви през април планове за съкращаване на 1200 работни места в САЩ.

Това беше последвано от KPMG, друг член на „голямата четворка“, заедно с EY и PwC, които през юни казаха, че ще съкратят 5% от работната си сила в САЩ. Обединеното кралство е излишно.

Слушайте и се абонирайте за The Ian King Business Podcast тук.

Това идва, когато страховете относно икономическите перспективи на Обединеното кралство продължават да тежат на бизнеса на фона на висока инфлация и нарастващи лихвени проценти и застой в растежа.

Неотдавнашно проучване на 400 агенции за подбор на персонал отчете спад от 43% на постоянните служители през юли, като броят на новоназначените намалява с най-бързия темп от три години.

KPMG и Конфедерацията за набиране и заетост, които извършиха проучването, също казаха, че то идва на фона на "чести доклади" за съкращения и замразяване на наемането в много компании.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР