В изявление Външното министерство на Китай заяви, че е дълбоко

...
В изявление Външното министерство на Китай заяви, че е дълбоко
Коментари Харесай

Китай призовава към спокойствие в Близкия изток

В изказване Външното министерство на Китай съобщи, че е " надълбоко загрижено за актуалната ескалация " и прикани " забърканите страни да запазят успокоение и въздържаност, с цел да избегнат по-нататъшна ескалация на напрежението ".

Лаконичната и шаблонна позиция на китайската дипломация не е непредвидена. Китай поддържа тесни дипломатически и стопански връзки с Иран. Миналата седмица Съединените щати приканиха Пекин да окаже давление на Техеран, с цел да не предприеме ответна офанзива против Израел.

Вчера късно вечерта  и крилати ракети на три талази към територията на Израел. Атаката на Техеран се показва и стимулира като възмездие за в Дамаск, където починаха висши представители на Гвардейския корпус.

Представители на западните страни незабавно а Съединени американски щати и Англия се включиха в помощ на израелската войска с отбиване на дронове. Саудитска Арабия и
 Саудитска Арабия прикани Иран и Израел към въздържаност
Саудитска Арабия прикани Иран и Израел към въздържаност

Рияд счита, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да поеме своята отговорност за поддържане на мира и сигурността
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР