В извънредната ситуация, в която се намираме, все по-често се

...
В извънредната ситуация, в която се намираме, все по-често се
Коментари Харесай

Под доброволна карантина: 10 неща, които да правиш и които да не правиш

В изключителната обстановка, в която се намираме, все по-често се постанова да оставаме у дома. И въпреки първите дни от престоя да са чудесни, тъй като съумяваме да се наспим, да си починем и да сготвим, то неизбежно в един миг ще имаме потребност от нещо, което да вършим, с цел да запазим положителното си въодушевление и здравия си разсъдък сред четири стени.

Ние се погрижихме да ви дадем няколко съвета от първа ръка, които безотказно работят. Ето ги и тях ;)

Какво да вършим:

1. Изчисти изцяло още от ден 1. Няма по-подходящ миг да изчистиш, дезинфекцираш и лъснеш всичко на всички места. Така е в пъти по-уютно, а и ще си отметнала най-неприятното. 

2. Създай си рутина. Ставай с тревога, пробвай да разграфиш деня си, тъй като постоянно рутината ни оказва помощ да се усещаме добре. За доста хора тя потвърждава, че в живота им има ред, всичко върви в релси и нищо кой знае какво не се е трансформирало.

3. Спортувай. Направи го част от ежедневния си график. Най-добре е да е заран, преди или откакто си пила кафе и закусвала. Избери това, което е най-приятно за теб, изборът е огромен. Можеш да опиташ с йога, леки танци, извършения със лично тегло или каквото друго ти хрумне и е уместно за домашни условия. Онлайн можеш да откриеш всичко.

4. Харесай си нов сериал/книга. Без значение дали работиш от у дома или си в отмора, това ще те зареди. Помниш ли когато за първи път гледа обичания си сериал/книга и нямаше самообладание да схванеш какво ще стане. Остава единствено да си избереш заглавие.

5. Отмятай задания. Нека да не се залъгваме, дрешникът чака да подредиш облеклата си доста от дълго време. А оня долап с всевъзможни дреболии, за който от дълго време се заричаш, че ще въведеш ред? Запретни ръкави и действай. Можеш да си разпределиш уговорките по дни. Удовлетворението след всяка изпълнена задача е огромно, знаеш.

6. Разкрасителните процедури. Много е изкушаващо да лежиш на дивана с разрошена коса, негримирана и небрежна. Разбира се, че гримът е непотребен когато си у дома. Но не пропускай ежедневния си душ, кола маската, миенето на зъбите, разкрасителните маски и всичко това, което те кара да се чувстваш красива и женствена. 

Предлагаме ти и дребен бонус. Четири съвета за това какво да не правиш до момента в който си под карантина. По един или различен метод те ще ти се отразят зле и евентуално ще съжаляваш за тях напълно скоро, когато всичко се подреди.

Какво да не правиш:

1. Не се залежавай. Много е допустимо да се подхлъзнеш. Работиш старателно по през целия ден, стрес, бързане, изморяваш се и най-сетне отмора. Да, първите два дни диванът може да е най-хубавият ти другар, само че на третия най-добре стани от него и направи нещо свястно.

2. Не се тъпчи. Много от нас имат навика да хапват от досада. Изкушаващо е, несъмнено. Но всички знаем до какво би довело безконтролното хранене на чипсове и сладки по през целия ден. 

3. Не се застоявай в обществените мрежи. Там към този момент липсват други тематики, разнообразни от ковид. Пълно е с подправени вести, които биха могли да ни подтиснат и стресират. Да си създадем онлайн хигиена, обвързвана с по-малко обществени мрежи и повече време за връзка с обичани хора. Спокойно можем да употребяваме Интернет, с цел да се чуем и забележим с близки и другари, да си проведем някой конферентен чат и даже да пием по вино онлайн.

4. Не се поддавай на суматохата и тревогата. Съвсем скоро всичко ще се оправи. А до тогава, просто би трябвало да бъдем дисциплинирани и да си дадем малко време. Време, в което да усъвършенстваме себе си, да поработим върху търпението си, да прочетем някоя нова книга и да се научим да се радваме на нещата, които преди имахме за даденост.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР