В Израел регистрираха най-големия брой новозаразени с коронавируса (COVID-19) от

...
В Израел регистрираха най-големия брой новозаразени с коронавируса (COVID-19) от
Коментари Харесай

Тревожно - най-голям брой новозаразени в Израел от два месеца заради варианта Делта

В Израел записаха най-големия брой новозаразени с ковид (COVID-19) от два месеца насам, като 125 души са дали позитивни проби, откакто се оповестява за местни огнища на делта разновидността на ковид в цялата страна, осведоми " Аарец ".

Генералният шеф на здравното министерство Чези Леви сподели пред локална телевизия, че към 70 % от новозаразените са с разновидността Делта. Той също по този начин означи, че половината от инфектираните са деца и че една трета от инфектираните са били имунизирани.

Делта разновидността беше открит за първи път в Индия и се счита за мощно инфектиран.

Към средата на юни новозаразените в Израел се брояха на пръстите на ръцете. Изискването за носене на маски беше отстранено в цялата страна предходната седмица.

В Израел има 434 дейни случая на коронавирус; 258 пациенти са в тежко положение съгласно данните на Министерството на здравеопазването. Броят на умрелите от началото на епидемията в Израел е 6 428 души. Над 5,5 млн. израелци са получили първата си имунизация против ковид, а 5,1 милиона са получили и втората си доза.

Израел е изправен пред няколко местни огнища на COVID-19, като армията заяви, че двама ваксинирани бойци са дали позитивна проба за ковид, а други случаи в цялата страна също са доказани през вчерашния ден.

В две учебни заведения девет членове на личния състав са се заразили с COVID-19, макар че са имунизирани против ковид.

Заради повишаването на случаите на ковид, град Бинямина-Гиват Ада в централната част на Израел е разгласен за " жълта " зона, с умерена степен на заразяване с ковид, по по този начин наречената светофарна система, създадена от здравното министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР