В изпълнение на решението на заседанието на 50-ия конгрес започваме

...
В изпълнение на решението на заседанието на 50-ия конгрес започваме
Коментари Харесай

Знакови имена в ИК за референдума срещу джендър идеологията

" В осъществяване на решението на съвещанието на 50-ия конгрес започваме подготовката за референдума " за " и " срещу " джендър образованието в учебните заведения ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. 
" Нямаме нищо срещу хората с друга полова ориентировка, почитаме правата им и ги пазиме по Конституция, само че не бихме желали тази идеология да прониква при децата ", акцентира тя.
" Процедурата, с която се стартира един референдум, е основаване на предприемчив комитет. Приехме 9 имена. Това са именитата треньорка по художствена гимнастика Нешка Робева; журналистът Иван Гарелов; Иван Гранитски -издател, стихотворец и публицист; Светослав Иванов - редактор на Националната спортна академия до 2003 г.; проф. Радослав Гайдарски - лекар; Милко Багдасаров - шеф на учебно заведение " Петко Рачев Славейков " в Кърджали; Костадин Бояджиев - татко на 6 деца; Ирена Анастасова - дълготраен шеф на учебно заведение и зам.-председател на БСП; Христо Христов - студент ", разгласи Нинова. 
Лидерът на Българска социалистическа партия посочи, че описът е отворен и чака още персони да се причислят към идеята. 
" Проведохме срещи с цивилен организации, които пазят фамилията и децата. Продължаваме този развой в осъществяване на решението на Конгреса. Националният съвет разпореди на Изпълнителното бюро да посочи въпросите ", разясни Нинова.
" Ще оказваме помощ по всевъзможен начин за референдума на Българска социалистическа партия ", съобщи Цанка Джумбешлиева, член на Български наставнически централен комитет по БСТВ. По думите й джендър идеологията е извънредно рискова. " Тя се вгради във всички сфери в последно време и то доста бързо ", разясни Джумбешлиева. 
Тя напомни, че през 2018 година Българска социалистическа партия сезира Конституционен съд. " Направихме всичко по силите си като съдружие тогава да помогнем. Конституционен съд отхвърли Истанбулската спогодба и я дефинира като противоконституционна, само че все пак интернационалните разпореждания са над нашето законодателство ", изясни тя и даде образец по какъв начин джендър идеологията се прокарва измежду децата ни: " Дори в дизайна на детските играчки се прави подстрекателство, че е обикновено женска кукла да носи мъжки полови органи. Да не приказваме за всичките прайдове, шествия и прожекция на филми, в това число на малолетни ", уточни Джумбешлиева. 
В Истанбулската спогодба е заложено и в образованието да се вършат избрани стратегии от НПО-та, които хем получават дотация от страната, хем са външно финансирани.
" Истанбулската спогодба е диктат. Ако я ратифицираме, ще изгубим част от държавността, тъй като тя е посягане върху пола и законодателството в страната ", съобщи сътрудника й Христо Лафчиев от Български наставнически централен комитет по БСТВ. 
Според него народът би трябвало да се произнесе на раференцум за джендър инеологията в учебно заведение. 
" В момента някой извън се пробва да разклати нормалността. Семейството, децата, войната - всичко това се разклаща от едни и същи хора. Българска социалистическа партия желае да има нормалност ", безапелационен е Лафчиев.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР