В изпълнение на дейностите по Проект Пилотно въвеждане на демонстрационно

...
В изпълнение на дейностите по Проект Пилотно въвеждане на демонстрационно
Коментари Харесай

Община Мездра обявява кампания за събиране на "кафяви" отпадъци за компостиране

В осъществяване на дейностите по Проект " Пилотно въвеждане на демонстрационно учебно компостиране в гр. Мездра ", финансиран със средства по АДБФП №BG16M1OP002-2.009-0046-C01/ 11.02.2022 година от Оперативна стратегия " Околна среда " 2014-2020 г, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване, Община Мездра афишира акция за събиране на " кафяви " боклуци за компостиране.
 
Проектът има за цел да усъвършенства и разшири образованието за деца в учебните заведения в община Мездра във връзка с разнообразни практики, свързани с компостиране на органични боклуци, както и практики за предварителна защита на биоразградими боклуци.
 
• Какво са кафяви боклуци?
Кафявите боклуци са едни от двата типа материали, нужни за процеса на компостиране или за процеса на разграждане на биоразградими битови боклуци, за производство на натурален хумус. Те включват сухи и богати на въглерод боклуци, като пръчки, суха трева и плява, сухи листа, вейки от колони, хартия и картон.
 
• Как може да участвате?
Отговорете на поста за акцията на страницата на плана: https://www.facebook.com/profile.php?id=100092843021384 или ни изпратете известие на същата страница със фотография по какъв начин събирате, разделяте или приготвяте " кафяви " боклуци за компостиране сами, с вашето семейство или с другари по забавен, изобретателен или въодушевяващ метод. Най-добрите или забавни фотоси ще бъдат отличени! Ще има и награди.
 
• Продължителност:
Кампанията е с дълготрайност една седмица. Можете да изпращате Вашите фотоси до 20 юли 2023 година Победителите ще бъдат отличени на 21 юли 2023 година в границите на събитията от Училищния ден на компоста.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР