В изминалите дни, обвиняемите обикаляха и обясняваха, че нямат общо

...
В изминалите дни, обвиняемите обикаляха и обясняваха, че нямат общо
Коментари Харесай

Ивайло Спиридонов: Хакерите станаха жертва на собствената си охранителна система

В миналите дни, обвинените обикаляха и обясняваха, че нямат общо с този случай, това обаче не е правилно и ние го доказахме. Служителите от отдел "Киберпрестъпност " разкриха причинителите и откриха доказателства против тях. Показаното от прокуратурата е една доста дребна част от целия доказателствен материал против Кристиян Бойков. Това съобщи шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов в изявление за Нова телевизия.

„ Киберпрестъплението не е нормално закононарушение, то се прави от по-високоинтелигентни хора. Всеки, обаче позволява неточности. Въпросните лица станаха жертва на личната си охранителна система “, разкри шефът на ГДБОП.

„ Разкодирането на един компютър лишава много време. Човек постоянно прави неточности, а нашата работа е да ги намерим. Въпросното лице е оставило след в базите на Национална агенция за приходите, че точно той е причинителят. На неговият компютър са открити базата данни на Национална агенция за приходите, на него е намерено писмото от името на съветски хакер “, разясни Спиридонов.

„ Има доста неща, които са събрани, а следва още неща, да бъдат открити. Целият ни запас е впрегнат за декодирането на файловете. Имаме обвинен гарант, само че ще би трябвало да го потвърдим “, разяснява началникът на ГДБОП.

„ Кристиян Бойков не е обучавал чиновници на ГДБОП “, безапелационен бе Ивайло Спиридонов. „ Нашите експерти разчитат на помощта на партньорски служби, изпращаме ги и на образования в чужбина “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР