В изключителна драма се превърна слалома при мъжете на олимпийските

...
В изключителна драма се превърна слалома при мъжете на олимпийските
Коментари Харесай

Марсел Хиршер сензационно отпадна в слалома, швед грабна титлата

В изключителна драма се трансформира слалома при мъжете на олимпийските игри в Пьонгчанг, като считаните за сигурни медалисти Марсел Хиршер от Австрия и Хенрик Кристоферсен от Норвегия не приключиха.

Големият любимец в дисциплината Марсел Хиршер се провали шумно още в първия манш, като пропусна врата в средата на дистанцията и завърши присъединяване си, а водачът след първото втурване Кристоферсен се провали при започване на втория манш. Двамата българи на старта - Алберт Попов и Камен Златков, също не съумяха да преодолеят трасето, като отпаднаха в първия манш.

С неуспеха си Хиршер се причисли към компанията на считаната за сигурна победителка при дамите в слалома Микаела Шифрин, която също не завоюва считания за сигурен орден в коронната си дисциплинираност.

Австриецът, който към този момент взе две трофеи в Пьонгчанг от гигантския слалом и комбинацията, не беше отпадал в първи манш от 14 януари 2016 година, като това се случи още веднъж в Азия по време на старт за Световната купа в Япония.

" Добре, че има към момента свободни билети за връщане вкъщи. Карах едва в тренировките през цялата седмица и действително нямах огромни шансове за орден, най-малко такова предусещане имах ", опита се да се пошегува Хиршер, който пропусна исторически късмет да стане едвам четвъртия алпиец в историята с три трофеи от една олимпиада. За последно при мъжете това стори именитият французин Жан-Клод Кили преди половин век.

По подигравка на ориста вратите за слалома бяха подредени от треньора на Австрия, само че това не му се оказа от изгода. Хиршер потегли неприятно, като загуби време още първоначално, след което предприе риск и загуби.

Лидерът след първия манш стана Хенрик Кристоферсен от Норвегия пък пропусна врата при започване на втория манш и по този начин и не съумя да се възползва от отсъствието на Хиршер на пистата.

Така първенец стана Андре Мирер от Швеция, който вървеше втори след първия манш. Подиума допълниха швейцарецът Рамон Ценхойзерн и Михаел Мат, които изостанаха надлежно да 0,34 и 0,67 секунди зад Мирер.

Ски-алпийски дисциплини, слалом, мъже:
1. Андре Мирер (Швеция) - 1:38.99 минута (47.93 секунди в първия манш и 51.06 секунди във втория манш)
2. Рамон Ценхойзерн (Швейцария) - 1:39.33 (48.66 и 50.67)
3. Михаел Мат (Австрия) - 1:39.66 (49.00 и 50.66)
4. Клеман Ноел (Франция) - 1:39.70 (48.58 и 51.12)
5. Алекси Пентюро (Франция) - 1:39.72 (48.54 и 51.18)
6. Виктор Мюфа-Жанде (Франция) - 1:39.75 (48.34 и 51.41)
- - -
Камен Златков (България) - отпадна в първия манш
Алберт Попов (България) - отпадна в първия манш /sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР