В изказването на Зеленски нямаше някакви мотиви защо се сменя

...
В изказването на Зеленски нямаше някакви мотиви защо се сменя
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Смяната на украинския министър на отбраната е и вътрешен, и външен знак

В изявлението на Зеленски нямаше някакви претекстове за какво се сменя министърът на защитата в подобен сериозен миг, в който украинската контраатака напредва. Една от версиите, които се появиха, са корупционните кавги, защото битката в корупцията е обвързвана с бъдещето на Украйна, с кандидатурата на страната за участие в Европейския съюз. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ някогашният зам.-министър на защитата Йордан Божилов.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11638
Припомняме, че по-рано през днешния ден стана ясно, че украинският президент Володомир Зеленски сменя министъра на защитата - мястото на Олексий Резников ще заеме Рустем Умеров. 41-годишният Умеров, който е бизнесмен и вложител, е с кримско-татарски генезис и от години се застъпва за освобождението на анексирания от Русия през 2014 година полуостров Крим. 

Новият министър се слави с това, че има доста положителни връзки с Турция, добави Божилов, като разясни, че Анкара поддържа кримските татари в Крим, а мюсюлманското малцинство през днешния ден още веднъж живее на анексирания от Москва украински полуостров и е нещо като противотежест на съветското въздействие.

Не считам, че тази промяна ще се отрази на бойните на дейности, защото обстановката там зависи от армията и от външната помощ. Това е по-скоро вътрешен знак, че се търси друга форма на взаимоотношение сред армията и обществото. Но също по този начин това е и външен знак, уточни някогашният зам.-министър на защитата.

Виждаме, че съветската страна зададе при започване на войната цели да бъде превзета Украйна и да бъде заменено управлението на страната. Впоследствие тези цели бяха изменени. Целите на Украйна сякаш наподобяват по-ясни, те бяха дефинирани предходната година в 10 точки. Има по-голяма изясненост от Украйна за това какво значи мир. Един мир би трябвало да почива на ясни критерии, в противоположен случай няма да има същински мир, акцентира Йордан Божилов.

Според него въпросите за мира и войната ще се решат главно от Украйна и Русия.

По думите му днешната среща сред съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През и турския държавен глава Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва в София по-скоро има за цел да се реши въпросът с износа на зърно, в сравнение с да се откри решение за мирни договаряния сред Русия и Украйна.

Естествено въпросът за войната ще бъде подложен. Турция желае да играе ролята на медиатор. Добре е да има такива опити.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР