В изготвяния от правителството анализ, който ще послужи за решение

...
В изготвяния от правителството анализ, който ще послужи за решение
Коментари Харесай

Теменужка Петкова ще предложи две възможности за финансиране на АЕЦ "Белене"

В изготвяния от държавното управление разбор, който ще послужи за решение по плана АЕЦ " Белене ", министърът на енергетиката ще показа две варианти за финансиране. Това е интерес от страна на китайската компания CNC, деклариран в писмо от средата на февруари и желанието на Европейската капиталова банка, което тя оповестила предходната седмица.

Министърът посочи по време на парламентарния надзор, че въпреки всичко поръчката на банката е с много условности, които са според от това по какъв начин като цяло ще бъде структурирано финансирането.

За интереса на китайската компания Петкова приказва от дълго време, само че очевидно в този момент е получено писмо от нея, а за банката заяви преди седмица.

Наскоро депутатите дадоха период на държавното управление да вземе решение за ориста на " Белене " до четири месеца.

Интересът на компанията и банката ще бъдат включени в изготвяния от Петкова отчет за другите разновидности за най-рационално потребление на оборудването. Тя напомни още веднъж, че към този момент са изхарчени за плана към 3 милиарда лева за плана.

Депутатът от Българска социалистическа партия Васил Антонов, който зададе въпроса за ориста на " Белене " предложи на държавното управление час по-скоро да анулира решението си за прекъсване на плана и за го внесе в Народното събрание.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Проектът АЕЦ "Белене " (187)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР