В Италия се проведе общонационална стачка на всички трудови категории

...
В Италия се проведе общонационална стачка на всички трудови категории
Коментари Харесай

Над 60 000 протестираха в Рим срещу бюджетния план на правителството

В Италия се организира общонационална стачка на всички трудови категории против бюджетната стратегия на държавното управление. Площадите на огромните градове се извършиха с протестиращи, измежду които представители на опозиционната Демократическа партия и доста студенти, заяви в преписка БНР.

Най-големият протест се състоя на площад Piazza del popolo в Рим, където се събраха над 60 000 души. От  трибуната му генералният секретар на най-големия профсъюз – CGIL (Италианската конфедерация на труда) Маурицио Ландини съобщи: " Стачкуваме, тъй като би трябвало да попречим страната да бъде доведена до хаос от това държавно управление ". Ландини означи, че по този начин изпълнени площади със стачници не е имало от години насам. От другия огромен профсъюз UIL (Италиански съюз на труда), означиха, че измежду протестиращите е имало представители на въздушния превоз, на които бе неразрешено да стачкуват. Те са употребявали  почивният си ден, сменили са работната си промяна,  или излезли в неплатен отпуск, с цел да не бъдат осъдени.

До края на месеца предстоят още четири стачки, на които също ще се изрази неодобрение от съкращенията на бюджета в държавния бранш, публичното обслужване, пенсионната и данъчна система. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР