В Италия от днес зеленият сертификат влиза в сила и

...
В Италия от днес зеленият сертификат влиза в сила и
Коментари Харесай

Зеленият сертификат ще се използва и в междурегионалния транспорт в Италия

В Италия от през днешния ден зеленият документ влиза в действие и за влаковете, рейсовете и самолетите сред италианските области, съобщи АНСА. Зеленият документ включва или уверение за цялостен имунизационен цикъл, или тест за ковид, не по-стар от 48 часа, и уверение за прекарана болест.

Зеленият документ за културни и спортни обекти, заведения за хранене и кафенета е в действие в страната още от 6 август и въвеждането на мярката провокира митинги. Зелен документ ще се изисква и в учебните заведения и университетите от идната седмица, когато поетапно стартира присъствената образователна година.

За през днешния ден съперници на мярката са възнамерявали митинги и заплашват да блокират даже влакови линии. Поради тази причина още от нощта бяха затегнати ограниченията за сигурност по гарите, а вътрешната министърка Лучана Ламорджезе предизвести, че ще има нулева приемливост против всеки, който се пробва да наруши публичния ред.

Външният министър на Италия Луиджи Ди Майо получи пък смъртни закани в обществените медии поради проваксърските си позиции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР