В истински празник за душата се превърна Старият Пловдив благодарение

...
В истински празник за душата се превърна Старият Пловдив благодарение
Коментари Харесай

Духовно огледало превърна Стария Пловдив в детско царство

В същински празник за душата се трансформира Старият Пловдив с помощта на надарени деца от цялата страна. Улицата пред къщата на доктор Стоян Чомаков, в която е непрекъснатата експозиция на Златю Бояджиев, бе хазаин на 23-тата Панорама на детското и младежко творчество, проведена от съдружие „ Духовно огледало”.



Зоната по калдъръмената улица стана в събота изложба навън със стотици произведения на надарени български деца. Хлапета и младежи сложиха и маси-работилници, на които пред очите на хилядите поданици и посетители на Пловдив рисуваха пъстри картини върху текстил, стъкло, чадъри и хартия.



Любимият на цяла България училищен духов оркестър от Велико Търново „ Джуниър Бенд” даде старт на пъстрото детско творчество с 40-минутен концерт.

Деца твориха, до момента в който други пееха и свириха за наслада на учители, родители, българи и чужденци.



Младежи от ателиета в страната правеха още кукли от царевична шума. Невероятните творби на изкуството, които се вършат по антична традиция, са част от националната акцията акция на "Стандарт " Чудесата на България ". Те станаха знамение № 1 на България през 2012 година в категория нематериално завещание, като за тях гласоподаваха електронно над 1 милион българи.



Други от децата подредиха станове и демонстрираха техники на тъкане. Всеки можеше да се спре и да види какви тънкости употребяват децата, с цел да рисуват цветя, риби и пеперуди върху стъкло и плат.

Освен на пъстрите работилници и изложения, стотици младежи и родителите им получиха и потребна информация от щанда на стратегия „ Еразъм +” и Центъра на развиване на човешките запаси за множеството стратегии за обмяна на опит и образования в европейски учебни заведения и университети.



Детският празник бе проведен от съдружие „ Духовно огледало” с поддръжката на Община Пловдив, стратегия „ Еразъм +” на Европейски Съюз и Центъра за развиване на човешките запаси.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР