В истински празник се превърна запалването на светлините на 13-метровата

...
В истински празник се превърна запалването на светлините на 13-метровата
Коментари Харесай

Пловдив грейна празнично – запалиха лампичките на елхата, а пищна заря озари тепетата

 заря, фойерверки  3pl4003-elha_2017-2  коледна елха в Пд  коледна елха в Пд
В същински празник се трансформира запалването на светлините на 13-метровата елха пред Община Пловдив. Кметът Иван Тотев дружно с жителите и гостите на града под тепетата, които препълниха площад „ Стефан Стамболов “, отброиха от 10 до 1 и видяха грейването на коледните светлини.

Градоначалникът пожела на всички светлина в душите, топлота в фамилиите, доста здраве и сполучлива година за всеки един от нас и за Пловдив, с цел да го създадем дружно едно по-добро място за живот. Както повелява традицията, всяка година вечерта на 1 декември в Пловдив публично се дава старт на едни от най-хубавите празници през годината, свързани с Рождество Христово и посрещането на Нова година.

По време на тържеството гостите се любуваха на прелестните осъществявания на хор „ Детска китка “ при Общински детски комплекс – Пловдив с диригент Яна Делирадева. Те извършиха „ Рождество “ по музика на Андрей Дреников и текст на Димитър Спасов, песента „ Тиха нощ, свята нощ “ по музика Франц Грубер и обичаната от дребни и огромни „ Jingle Bells “. С два тематични танца се включиха и най-малките гении от фолклорен отбор „ Дилянка “ с живописен началник Мария Кьосева. След „ Джиновски камерен танц “ и „ Коледно забавление “, децата поканиха всички искащи да се включат в общото хоро на кръглата дървена сцена, с която е затрупан фонтанът с пеликаните.

За наслада на всички – дребни и огромни, празнична заря озари небето над Пловдив. Новата елха бързо се трансформира в същинска атракция и мотив за доста усмивки, фотоси и коледно въодушевление. Украса има на цялата Главна улица и Римския стадион, на Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина към този момент греят цветните светещи топки.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР