В Испания социалистите печелят най-много места в новия парламент, показват

...
В Испания социалистите печелят най-много места в новия парламент, показват
Коментари Харесай

Социалистите печелят парламентарните избори в Испания без мнозинство

В Испания социалистите печелят най-вече места в новия парламент, демонстрират резултатите от предварителните парламентарни избори през вчерашния ден. Въпреки това те няма да имат болшинство за сформиране на независимо държавно управление.

Уморени гласоподаватели и напрегната атмосфера, белязана от каталунската рецесия и възхода на крайната десница - при тези условия протекоха следващите парламентарни избори в Испания.

Испанската социалистическа работническа партия на изпълняващия длъжността министър председател Педро Санчес ще има 120 депутати, което е с трима по-малко спрямо вота през април и надалеч под нужните 176 народни представители за постигането на парламентарно болшинство. Въпреки това той даде поръчка да образува устойчиво държавно управление.
Педро Санчес, водач на Испанската социалистическа работническа партия: Спечелихме тези избори и незабавно започваме работа за съставянето на прогресивно държавно управление, водено от Социалистическата партия. Ще се обърнем към всички политически партии.
На втора позиция е Народната партия, която ще има 88 депутати в новия румънски парламент.
Пабло Касадо, водач на Народната партия: Първо, с цел да бъдем в действителност безапелационни със Социалистическата партия - желаеме да забележим какво предлага Педро Санчес и по-късно ще поемем отговорност, защото Испания не може да продължи да бъде в застой.
Трета политическа мощ става крайнодясната " Вокс ", която ще има 52 места - двойно повече от досегашните 24.
Сантяго Абаскал, водач на партия " Вокс ": Разтревожени сме за ръководството на Испания, най-много тъй като завоюва социалистическата партия. Ще работим с цялата отговорност, почтеност и достолепие, което заслужавате.
Големите губещи са крайнолявата „ Подемос " с 35 места и демократичната " Суидаданос " - с 10.

Избирателната интензивност е била съвсем 70% - малко по-ниска от тази през април.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР