В Испания разбиха най-голямата престъпна мрежа за трафик на наркотици

...
В Испания разбиха най-голямата престъпна мрежа за трафик на наркотици
Коментари Харесай

Разбиха мащабна мрежа за наркотрафик, откриха 1165 кг кокаин

В Испания разрушиха най-голямата незаконна мрежа за трафик на опиати в източната част на Иберийския полуостров. Акцията е извършена в намерено море, когато трафикантите са транспортирали 1165 кг кокаин, прикрит в платноходка, пътуваща от Суринам за Валенсия.

Операцията е дело на сътрудници на Националната полиция, които са работили взаимно с Митническия контрол на данъчната организация и с техни интернационалните сътрудници. Самото следствие стартира през 2022 година, когато са следени източноевропейски трафиканти, свързали се с испанската незаконна група.

Наблюдавани са над 300 души, подслушвани са към 100 телефонни линии и са открити разнообразни транзакции, след което на Канарските острови е локализирана платноходката, с която е трябвало да бъде прекаран опиатът.

Проследена е още една лодка, на която са трансферирани огромна част от пакетите и по този начин е осуетена доставката на над два тона опиат, съобщи БНР.

Арестувани са 31 души, измежду които и тарторът с прякор " Wikipedia Narco ", който е провел цялата скица. Според полицията той се занимава с наркотрафик от 30 години и е прочут с това, че споделя за интервенциите си за в интернет портали.

При следствие осъществено дружно със службите на Съединените щати, Англия, Нидерландия, Франция и Ирландия е открито, че той разполага с капитал от над 10 милиона евро за разплащане. При ареста се е барикадирал в къщата и е насочил оръжие към служителите на реда, само че те са съумели да го обезвреждат.

При претърсването на три от лодките му са конфискувани движимости на стойност 4,2 милиона евро, настрана 44 транспортни средства, 40 маркови часовника, 60 творби на изкуството, 54 мобилни телефона, виртуален портфейл за криптовалута и три револвера. Запорирани са 44 парцела и са блокирани 74 банкови сметки.

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР