В Ирландия откриха пореден щам на коронавируса. Властите в страната

...
В Ирландия откриха пореден щам на коронавируса. Властите в страната
Коментари Харесай

В Ирландия откриха пореден щам на коронавируса

В Ирландия откриха следващ вариант на ковид. Властите в страната са " извънредно обезпокоени " от тестът на инфектиран жител. Става въпрос за вариант BA.4. Властите към този момент приканиха хората, които нямат сложена бустерна доза от препарати срещу вируса, да се имунизират допустимо най-бързо.

По време на посещаване в локален цех, министър председателят на страната Мишел Мартин дефинира откриването на два случая на BA.4 в Ирландия по-рано този месец като доста " обезпокоителен факт ". Премиерът акцентира, че и към този миг вариантът Омикрон остава сериозна опасност за здравната система в страната, макар че не е толкоз тежко протичането му както при предходните разновидности на вируса.

„ Вариантите BA.4 и BA.5 явно имат дарба да заобикалят имунитета, основан от имунизациите “, предизвести министър председателят.

Вариантите BA.4 и BA.5 сега са причина за най-новите талази от инфектирани в Южна Африка. Двеата нощи варианта на Омикрон са прекласифицирани като " рискови " разновидности от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство. На 12 май Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите прекласифицира BA.4 и BA.5 от разновидности, които съставляват интерес, към разновидности, които съставляват заплаха.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР