В Иран и днес се провеждат големи проправителствени демонстрации, след

...
В Иран и днес се провеждат големи проправителствени демонстрации, след
Коментари Харесай

Големи проправителствени демонстрации и днес в Иран

В Иран и през днешния ден се организират огромни проправителствени демонстрации , откакто управляващите оповестиха края на кръвопролитните безредици и насочиха вниманието си към икономическите проблеми, които разпалиха митингите, оповестява " Франс прес ".

Седмица след разразяването на митингите, няма никакви известия за нови митинги в локалните медии, до момента в който видеоклипове в обществените мрежи демонстрираха единствено лимитирани вълнения в градове в провинцията, чиято меродавност не може да бъде доказана.

 Революционната армия на Иран разгласи, че
Революционната армия на Иран разгласи, че " протестът " е смачкан

" Враговете знаят чудесно, че по никакъв метод не могат да застрашат Иран "

След като Вашингтон разгласи, че може да наложи нови наказания на Техеран, иранските управляващи обмислят разнообразни благоприятни условия, в това число блокирането на непопулярна ограничения в неотдавна признатия бюджет на президента Хасан Рохани.

Държавната телевизия сподели големи тълпи, шестващи в поддръжка на държавното управление в 10 града по-рано през днешния ден, в това число Исфахан, Ардебил и Машхад, където митингите избухнаха за пръв път предишния четвъртък.

" Ние сме дружно зад водача ", скандираха тълпите, имайки поради висшия водач аятолах Али Хаменеи.

Началникът на армията ген. Абдулрахим Мусавин благодари на силите за сигурност за " потушаването на огъня на протеста ".

Съветник на Хаменеи от своя страна съобщи: " Революционният ирански народ отговори навреме на враговете и на основателите на проблеми, излизайки по улиците. "

Общо 21 души починаха и стотици бяха задържани през петте дни на безредици, които започнаха на 28 декември, откакто митингите против икономическите проблеми бързо се обърнаха против режима на аятоласите като цяло, като имаше набези против държавни здания и полицейски ръководства.

Според вътрешния министър Абдулреза Рахмани Фазли 42 хиляди души са взели присъединяване в размириците в страната. Това е по-високо число от това на Революционната армия от през вчерашния ден, съгласно която присъединяване са взели 15 хиляди души, само че въпреки всичко е много под стотиците хиляди, които заляха улиците по време на последните огромни митинги през 2009 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР