Продължават да идват тревожни новини от страната на кафето.Броят на

...
Продължават да идват тревожни новини от страната на кафето.Броят на
Коментари Харесай

Жертвите на наводненията и свлачищата в Южна Бразилия станаха 56

Продължават да идват тревожни вести от страната на кафето.

Броят на доказаните жертви на мощните наводнения и породените свлачища в Южна Бразилия се увеличи до 56 души. Това гласи последната информация от службата за гражданска отбрана на южноамериканската страна, представена от Франс прес. 

Продължаващите мощни дъждове препълниха язовири над огромния град Порто Алегре в щата Рио Гранде до Сул. Това докара и до евакуацията на някои от кварталите, в които къщи се оказаха под вода, а жителите им излязоха на покривите на къщите си, с цел да бъдат взети от хеликоптери, написа bnr.bg.

Водите на река Гуайба, която минава през Порто Алегре, излязоха от коритото й и наводниха и историческия център на града. Цели по-малки градове също са под вода, спряно е подаването на питейна такава, както и електричеството. Повече от 24 600 души са напуснали домовете си.

Очаква се дъждовете в Бразилия да продължат и в неделя поради което и друга огромна река в района може да прелее. Губернаторът на Рио Гранде дел Сул Едуардо Лейте назова протичащото се най-тежкото злополучие в историята на щата. Дъждовете не са спирали от понеделник.

Регионът беше посетен и от президента Лула Да Силва, който даде обещание безрезервна поддръжка. Климатолог, представен от Франс прес, отдава протичащото се на ужасяваща композиция от резултатите на световното стопляне и затихващия метеорологичен феномен Ел Ниньо..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР