В инвестиционната програма на Агенция Пътна инфраструктура“ е предвиден основен

...
В инвестиционната програма на Агенция Пътна инфраструктура“ е предвиден основен
Коментари Харесай

АПИ: Кръстовището за с. Тотлебен на път I-3 ще бъде преустроено!

В капиталовата стратегия на Агенция „ Пътна инфраструктура “ е очакван главен ремонт на първокласния път I-3 Бяла - Плевен, в това число и преустрояване на кръстовището за с. Тотлебен. Това осведомиха от пресофиса на организацията.

В момента Областно пътно ръководство – Плевен организира социална поръчка за разработване на механически план, който е първата и наложителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия план ще се дефинират съответните строително-монтажни работи, цената и срокът им за осъществяване и ще се пристъпи към избора на реализатори на ремонта и на строителния контрол.

Обществената поръчка е за планиране на ремонта на общо 79,3 км от първокласния път I-3 в секторите Бяла - Плевен, с дължина близо 50 км, /от км 38+800 до км 88+842/ и Радомирци - Горни Дъбник, към 30 км, /от км 106+000 до км 135+344/. По трасето минава натоварен тежкотоварен трафик от София към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост 1 “ при Русе. Прогнозната стойност на поръчката е 1 587 600 лева без Данък добавена стойност. На 24 октомври т. година бяха отворени постъпилите 13 предложения и сега тръжната комисия ги преглежда.

В правата сред Плевен и Козар Белене е кръстовището с общински път за село Тотлебен /при км 63+174/. За повишение сигурността на придвижване и понижаване на предпоставките за пътнотранспортни катастрофи е належащо бъдещият архитект да показа разновидности за отделяне на лента за ляв завой от първокласния път I-3 Бяла - Плевен към общинския път Славяново – Тотлебен. Срокът за осъществяване на проектантските работи е 120 календарни дни, който стартира от датата на подписване на контракта и включва единствено времето за планиране. Изпълнението на плановите работи ще се извърши в три междинни стадия.

През 2020 година Областно пътно ръководство – Плевен предприе ограничения за възстановяване на организацията на придвижване и повишение на сигурността в региона на кръстовището, а скоростта е лимитирана до 60 км/ч. Монтирани са и пътни знаци за възбрана на изпреварването. Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост в региона на кръстовището на път I-3 Бяла - Плевен с пътя за Тотлебен, като прецизно съблюдават разпоредбите и организацията на придвижване.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР