В интервю за телевизия Сител министърът на вътрешните работи на

...
В интервю за телевизия Сител министърът на вътрешните работи на
Коментари Харесай

Вътрешният министър на РСМ очаква откриването на клуба в Благоевград да мине спокойно

В изявление за телевизия " Сител " министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски съобщи, че чака откриването на клуб „ Викола Вапцаров ” в Благоевград а премине умерено. 
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 716
„ Напрежение постоянно може да има, само че органите на реда са тези, които би трябвало да пазят мира, стабилността и най-много здравето и живота на хората и тяхната цялост “, сподели Спасовски и добави, че Министерство на вътрешните работи на Северна Македония има чудесно съдействие с българските служби за сигурност.

На откриването на клуба в Благоевград ще участва ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски с делегация от партията си, представители на другата опозиционна партия Левица. След като разгласи, че няма покана за събитието и заради това няма да отиде, уредниците са изпратили покана до президента Стево Пендаровски, на събитието обаче ще участва генералният секретар на кабинета на Пендаровски Миле Бошняковски. Премиерът Димитър Ковачевски и Буяр Османи обявиха, че няма да участват, няма да има представител и на ръководещата СДСМ.

От ВМРО-БНД оповестиха митинг пред мемориала на Делчевия жанр в Благоевград, противопоставяки се „ на основаването на средище на антибългаризма в страната, както и на опитите за пробутване на фракционизъм на територията на България ”. 

По думите на Оливер Спасовски обвързване на всяко министерство на вътрешните работи е да бъде непокътната „ на първо място националната сигурност и сигурността на жителите ” и по този начин както Министерство на вътрешните работи в Северна Македония взема ограничения по обезпечаването на всяко събитие, без значение какво е то, по този начин и това събитие в България би трябвало да бъде обезпечено от българското Министерство на вътрешните работи.  

По-рано през днешния ден, българският министър председател Гълъб Донев, който участва на церемонията по предоставяне на формален старт на строителните работи по източната част на железопътната част на Коридор 8 на територията на Република Северна Македония, сподели, че страната не може да се меси в частна самодейност, каквато е този клуб и главното, което ще бъде направено е да бъде обезпечена сигурността на участниците в събитието, а институциите ще наблюдават дали този клуб няма да проповядва и застъпва тези, които опонират на законите в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР