В интервю за Сънди таймс“ британският министър на отбраната Бен

...
В интервю за Сънди таймс“ британският министър на отбраната Бен
Коментари Харесай

Британският министър на отбраната подава оставка след съвета към Украйна да е „по-благодарна“ на Запада


В изявление за „ Сънди таймс “ английският министър на защитата Бен Уолъс удостовери персонално информацията, че ще подаде оставка през септември по време на плануваните разбърквания в кабинета на премиера Риши Сунак. Той ще напусне депутатското си място преди общите избори следващата година и въобще ще се отдръпна от политиката.

Решението на 53-годишният Бен Уолъс да се отдръпна идва, откакто стана ясно, че той няма късмет да стане идващ общоприет секретар на НАТО. И откакто на срещата на върха на НАТО във Вилнюс съобщи, че Англия не е куриерска работа на „ Амазон “ за доставки на оръжия за Украйна, а украинците би трябвало да бъдат „ по-благодарни “ за финансовите жертви от страна на Запада, а освен да желаят ново въоръжение. На което президентът Зеленски отговори, че е подготвен всяка заран да се обажда на Уолъс и да му благодари персонално.

Дали решението е взето персонално, или на министъра е било намекнато от по-високо място, че е време да се отдръпна, евентуално няма да стане ясно в никакъв случай.

Бен Уолъс служи като министър на защитата при трима английски министър председатели през последните 4 години. Той е почитана фигура в редиците на консерваторите и международно приет за ролята му в поддръжката на Украйна във войната с Русия. В изявлението за „ Сънди таймс “ Уолъс акцентира, че напуща политиката „ на първа линия “ поради „ жертвите “, които е направило неговото семейство през годините и е време да му се посвети изцяло.

„ Влязох в политиката в шотландския парламент през 1999 година. Това са 24 години. Прекарах повече от 7 години с 3 телефона до леглото си “, споделя Уолъс пред „ Сънди таймс “.

Той добавя, че ще продължава да приканва за по-големи разноски за защита – нещо, за което е водил акция от самото начало на поста.

Запитан какво го държи безсънен през нощта, Уолъс дава отговор, че „ това е композиция от продължаващата опасност от Русия на Владимир Путин, все по-агресивния Китай и терористичните групи, които към момента не са изчезнали “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР