В интервю за IndieWire отличеният с „Оскар“ режисьор Педро Алмодовар

...
В интервю за IndieWire отличеният с „Оскар“ режисьор Педро Алмодовар
Коментари Харесай

Похот и страст: Педро Алмодовар прави продължение“ на Планината Броукбек“

В изявление за IndieWire отличеният с „ Оскар “ режисьор Педро Алмодовар разкри, че работи по нов план с присъединяване на холивудските звезди Итън Хоук и Педро Паскал и в това време описа за какво преди време е отказал режисурата на „ Планината Броукбек “.

Преди режисьорът Анг Лий да режисира емблематичната гей драма с присъединяване на Джейк Джиленхол и починалия Хийт Леджър, Алмодовар имаше опцията да се заеме с плана. Но режисьорът отклонява офертата.

„ Анг Лий направи прелестен филм, само че в никакъв случай не съм вярвал, че ще ми дадат цялостната независимост и самостоятелност, с цел да направя това, което желая “, изясни Алмодовар пред IndieWire. „ Казаха ми: „ Можеш да правиш каквото искаш “, само че аз бях уверен, че има ограничавания.

По-нататък режисьорът споделя, че сюжетът — приспособен от късия роман на Ани Пру, не е съдържал количеството сласт, което Алмодовар си показва за двама здрави каубои.



„ Връзката сред тези двама момчета е животинска “, сподели той. „ Това беше физическа връзка. Ударът във кино лентата идва, когато би трябвало да се разделят и Хийт Леджър открива, че не може и да мисли за овакантяване. Това е мощно изобретение... Но за мен беше невероятно в холивудски филм тези два момчета да се чукат от самото начало. “

Нещата обаче наподобява ще придобият стремежи от Алмодовар процес.

В идният му къс филм „ Странен метод на живот “. „ Може да го разбирате като моя отговор на „ Планината Броукбек “, изясни режисьорът. “ Въпреки че не даде прекалено много детайлности за плана, той разкри, че Хоук играе шериф, а Паскал е неприятелски стрелец.

„ Единият от тях пътува през пустинята, с цел да откри другия “, сподели той. „ Ще има препирня сред тях, само че историята в действителност е много интимна. “

На въпроса дали 30-минутната късометражна лента ще бъде сантиментална, Алмодовар отговори: „ Познайте. Само ще кажа, че мъжествеността е една от тематиките във кино лентата. “

„ Strange Way of Life “, чието произвеждане стартира през август, е вторият англоезичен план на испанския режисьор в 40-годишната му кариера, след късометражния „ Човешкият глас “ от 2020 година с Тилда Суинтън в основната роля.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР