В интервю за белградската телевизия Pink лидерът на кабинета в

...
В интервю за белградската телевизия Pink лидерът на кабинета в
Коментари Харесай

Еди Рама: Албанците живеят в две различни страни и трябва да се обединят

В изявление за белградската телевизия Pink водачът на кабинета в Тирана Еди Рама акцентира, че „ албанците са братя, които живеят в две разнообразни страни и би трябвало да се обединят “, цитира думите му електронното издание на прищинския всекидневник Gazeta Express, представен от БГНЕС.
Рама разясни, че вижда това обединяване като част от процеса за участие в Европейския съюз. Албанският министър председател съобщи, че желае да има район без граници. „ Не желая граници с Косово, Черна гора, Северна Македония, Сърбия. Трябва да работим, с цел да се случи това “, акцентира Рама.
Съгласно думите му, Сърбия би трябвало да се изправи против действителността и да одобри Косово като самостоятелна и свободна страна. „ Нуждата от помиряване е неизбежна ", безапелационен бе водачът на кабинета в Тирана.
Същевременно той увери, че в никакъв случай не е приказвал за Велика Албания – концепция, която – според думите му, е основана, с цел да бъде употребена против самите албанци. Рама също по този начин съобщи, че сърбите и албанците могат да се помирят и създадат на Балканите това, което е реализирано от Франция и Германия в Европейския съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР