В интервю за Анадолската агенция руският върховен комисар по правата

...
В интервю за Анадолската агенция руският върховен комисар по правата
Коментари Харесай

Русия подкрепи предложението на Турция за нов хуманитарен коридор в Украйна

В изявление за Анадолската организация съветският висш комисар по правата на индивида Татяна Москалкова оцени като " доста значимо предложение " самодейността на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за отваряне на нов филантропичен кулоар в продължаващата руско-украинска война, съобщи Анадолската организация за Българска телеграфна агенция.

Москалкова отговори на въпросите на Анадолската организация след интернационалната конференция " Бъдещето на правата на индивида през 21 век ", проведена от Институцията омбудсман в Анкара.

Заявявайки, че има наклонност да се чува мнението единствено на едната страна за войната в Украйна, Москалкова акцентира, че единствено в Турция е дадена опция на омбудсманите и на двете страни " да покажат своите визии ".

В рамките на конференцията Москалкова и омбудсманът на Украйна Дмитро Любинец организираха двустранна среща , на която разискаха самодейността за филантропичен кулоар за решение на филантропични проблеми, продан на пандизчии и ранени. На срещата въпреки и за малко участваха основният омбудсман на Турция Шереф Малкоч и ръководителят на Великото национално заседание на Турция Мустафа Шентоп.

В изявлението си за Анадолската организация Москалкова сподели още, че обръщението на президента Ердоган към участниците в конференцията е знак на почитание към фигурата на омбудсмана.

" Хуманитарният кулоар е доста значим "

Отговаряйки на въпрос за самодейността за разкриване на нов филантропичен кулоар в Украйна, Москалкова акцентира, че това е самодейност на президента Ердоган и добави: " Разбира се, това е доста значимо предложение. Изпълнението му може да бъде дейно единствено в случай че държавните управляващи на Русия, Украйна и Турция са съгласни. Ние ще продължим да действаме в границите на решенията, взети от съветските държавни органи, употребявайки нашите принадлежности на омбудсмана. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР