В Института за експериментална медицина в Петербург започнаха тестване на

...
В Института за експериментална медицина в Петербург започнаха тестване на
Коментари Харесай

В Русия изобретиха ваксина за прием през устата с вкус на кефир

В Института за пробна медицина в Петербург започнаха тестване на ваксина против ковид въз основата на млечнокисели бактерии, която ще се приема през устата, заяви началникът на отдела по молекулярна микробиология на института, член-кореспондент на Руската академия на науките Александър Суворов, написа ТАСС.
Институтът за пробна медицина създава първата в света инокулация с усет на ряженка (любим на руснаците и украинците млечен артикул, който е нещо приблизително сред кефир и йогурт - б.р.). В момента специалистите тестват нововъведението върху животни. „ Ваксината ще бъде идеална за деца и възрастни “, акцентира ученият. Той е уверен в сигурността на продукта.
Учените са безапелационни, че имунизацията провокира резистентен имунен отговор. Това се потвърждава от обстоятелството, че в телата на животните, върху които текат изпитванията, е установено повишение на антителата - имуноглобулини от класове А (IgA) и G (IgG). Препаратът е наименуван „ ваксина Ряженка " поради наличието в нея на млечнокисели пробиотични бактерии.
Експертите дават обещание, че лекарството ще работи „ нежно " върху тялото. Ваксината ще би трябвало да се приема на всеки шест месеца. „ Този пробиотичен вариант живее в червата известно време и изчезва след седмица, откакто е извършил задачата си ", изясни Суворов. Експертите дават обещание да показват резултатите от проучването си през ноември. След това ще стартират клинични изпитвания и върху хора.Плановете са в бъдеще вкусната ваксина да се продава в аптеките под формата на капсули. 
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР