В Инфекциозна клиника в УМБАЛ „Св. Марина“-Варна е настанен 43-годишен

...
В Инфекциозна клиника в УМБАЛ „Св. Марина“-Варна е настанен 43-годишен
Коментари Харесай

УЖАСЯВАЩО! Има съмнение за коронавирус при моряк от Варна

В Инфекциозна клиника в УМБАЛ „ Св. Марина “-Варна е настанен 43-годишен пациент, завърнал се от Китай, при който на летище Варна е открита нараснала температура и зачервено гърло, оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Пациентът е в приемливо общо положение, афибрилен от постъпването, без респираторни прояви и с данни за катарална ангина, заяви доцент доктор Диана Радкова.

Назначени са съответните вирусологични проучвания за грип и респираторни болести, в това число и за 2019 нов ковид в Националния център за заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ). Започнато е навреме лекуване. Работното държание е съгласно условията на СЗО и Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите.

Мъжът е работил като заварчик на транспортен съд покрай Шанхай, където имало доста случаи на болни, съобщи dariknews.bg.

По-рано през днешния ден здравният министър Кирил Ананиев сподели, че всеки пасажер, за който се откри, че е с температура над 37 градуса и който идва с полет от рискова страна като Русия, Турция и Катар, ще бъде поставян под карантина за 14 дни. Той уточни още, че от през вчерашния ден във Варна се следи пасажер от остров в Китай.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР