В християнството има собствени понятия за това какво се случва

...
В християнството има собствени понятия за това какво се случва
Коментари Харесай

Какво се случва с душата на трети, девети и четиридесетия ден след смъртта

В християнството има лични понятия за това какво се случва с душата, откакто човек е умрял. Свещениците изясняват, че тя минава през разнообразни стадии на филтриране. Едва по-късно тя може да отиде в Рая (или в Ада).
От антични времена е признато да се прави помен на умряли хора в избрани дни. Но знаете ли какво се случва с душата в този миг? Нека да открехнем завесата на тайната, с цел да я разберем.
3 дни
През първите две денонощия пред душата няма никакви ограничавания. През това време тя интензивно се реалокира в разнообразни точки на земното кълбо. Ако желае, тя следи околните ѝ хора или какво се случва на други места. Но свободното придвижване приключва на третия ден след гибелта.

Тогава Всевишният за първи път приканва душата на Съд.
9 дни
В идващите дни душата остава в Рая. Това време е належащо, с цел да не помни за земния си живот. Починалите към този момент не си спомнят за роднините си, а следи тези, които живеят в Рая. На деветия ден след гибелта Бог приканва душата в Съда.
Ето за какво е признато да се прави помен на този ден. Трябва да се молим старателно за умрелия ни безценен човек, да си спомним всичко, което е било положително в живота му. Не бива мощно да тъгуваме или пък прекомерно да се радваме. Бог би трябвало да реши на този ден дали индивидът е направил задоволително положителни каузи, с цел да остане в Рая.

40 дни
След 9 дни душата чака идващото тестване. Заедно с ангелите, тя е изпратена в пъкъла, с цел да види всичките му ужаси. Това време е належащо за цялостно смирение. Мъртвият остава в пъкъла до 40 дни, когато Господ още веднъж го приканва. Именно по-късно тестване Бог взема окончателното решение.
За да помогнете на душата да стигне до Рая, на този ден също би трябвало да се молите старателно за умрелия. Обичайно е да се обърнете към Всемогъщия и да го помолите да остави индивида на небето. Спомнете си всички негови добрини, с цел да си спомнят с положително и за вас, когато душата ви отиде там горе.

Инфо: Здраве

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР