В хода на историята на Android има няколко къстъм ROM-а,

...
В хода на историята на Android има няколко къстъм ROM-а,
Коментари Харесай

Популярният ROM Paranoid Android е във финансово затруднение

В хода на историята на Android има няколко къстъм ROM-а, които са спечелили признанието на потребителите. Такива са CyanogenMod и Paranoid Android , като и двата също са виждали по-добри дни. Проблемите на CyanogenMod евентуално започнаха, когато ядрото от разработчиците му образува Cyanogen, Inc. Това начинание обаче се провали и CyanogenMod трябваше да промени името си на Lineage OS заради комерсиална марка и драмата с авторските права.
Paranoid Android също имаше своята лична сага, когато главните разработчици бяха наети от OnePlus (случайно ири не, това стана откакто OnePlus се отхвърли от Cyanogen, Inc.). Това обаче се оказа кратковременно, защто когато OnePlus сплоти екипите на HydrogenOS и OxygenOS, хората от Paranoid Android трябваше да изоставен компанията.

Това накара екипът зад Paranoid Android да прибегне до последна мярка, а точно да потърси финансова помощ от крайните консуматори. Още по-интересно е, че реакцията към настояването на Paranoid Android за дарения досега е негативна . Мнозина подлагат на критика Paranoid Android за това, че са мълчали месеци, преди да изискат пари. За да бъдем обективни, те не са били неактивни, както се вижда от измененията в техния сорс код. Екипът просто не е пуснал толкоз актуализации и постоянни версии, което обаче е най-важно за потребителите на AOSPA.

Къстъм ROM-овете са към момента доста значими в общността на Android, изключително за тези с по-стари устройства, които към този момент не се поддържат от техните производители. Те идват под разнообразни форми и имена, от време на време изключващи избран модел или марка. Lineage OS и Paranoid Android остават двете най-големи общности, които поддържат необятна гама от устройства, само че в случай че обстановката на AOSPA не се промени към по-добро, може скоро да остане единствено една.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР