В ход са ускорени преговори между Киев и неговите съюзници

...
В ход са ускорени преговори между Киев и неговите съюзници
Коментари Харесай

Украйна преговаря със съюзниците си за ракети с голям обсег

В ход са ускорени договаряния сред Киев и неговите съдружници за настояването на Украйна за ракети с огромен обхват. Страната твърди, че ще й оказват помощ да попречи на Русия да унищожава украинските градове, съобщи почитан помощник на президента Володимир Зеленски, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Украйна получи обещания за западни бойни танкове и търси изтребители, с цел да отблъсне съветските и про-московски сили, които постепенно напредват по част от фронтовата линия.

" За да отслабим фрапантно основното оръжие на съветската войска - артилерията, която те употребяват в този момент по фронтовите линии - ние се нуждаем от ракети, които ще разрушат техните хранилища ", съобщи президентският консултант Михайло Подоляк за украинска телевизия.

Той добави, че на окупирания от Русия Кримски полуостров има над 100 артилерийски склада.

" Затова, първо, договарянията към този момент се водят. И второ, напредват с интензивен темп ", уточни Подоляк, без да даде повече детайлности.

Украинският президент Володимир Зеленски също съобщи по време на снощното си видеообръщение, че Украйна желае да предотврати съветските офанзиви против жилищни зони и цивилни.

" Украйна се нуждае от ракети с огромен обхват, с цел да лиши окупатора от опцията да разполага своите ракетни установки някъде надалеч от фронтовата линия и да унищожава украински градове ", сподели той.

Зеленски съобщи, че Украйна се нуждае от американски ракети ATACMS, които имат обхват от 297 километра. Вашингтон към този момент отхвърля да достави оръжието, отбелязва организацията.
Зеленски наложи наказания на 185 компании и лица, подкрепящи Русия
Президентът задейства наказания против 185 компании и лица, които поддържат войната на Русия против Украйна, оповестява ДПА, напомняйки, че това става в 12-тия месец от началото на войната.

Компаниите и предприемачите, които правят железопътен транспорт на личен състав и военно съоръжение в употребява на " страната агресор ", ще бъдат осъдени, съобщи Зеленски във вечерното си видео послание. Той сподели, че конфискуваните активи ще бъдат употребявани в интерес на националните отбранителни старания.

Беларуски компании, които оказват помощ на Русия с доставки, също са в листата, включващ 182 компании и три лица.

Зеленски сподели още, че Украйна работи за това други страни също да блокират активите на фирмите, и благодари " на всички тези, които оказват помощ за усилване на глобите против Русия " и на проверяващите, които разкриват и преследват избягването от страна на Русия на наказателните ограничения.

Зеленски също по този начин повтори настояването си Русия да бъде изключена от Олимпийските игри в Париж идната година и сподели, че е писал до президентите на водещите интернационалните спортни федерации да се ангажират с това в миг, когато Международният олимпийски комитет обмисля да върне достъпа на руснаците до международния спорт.

В град Константиновка в Донецкия район съветски ракетни офанзиви против жилищни здания лишиха живота на трима души и раниха 14 други в събота, съобщи Зеленски.
Киев и " Вагнер " с разнопосочни изказвания за надзор над село в Донецка област
Въоръжените сили на Украйна обявиха, че украинските сили през днешния ден са отблъснали нахлуване в региона на Благодатне в източната част на Донецка област, а съветската частна военна компания " Вагнер " съобщи, че е открила надзор над селото, съобщи Ройтерс.

" Подразделенията на силите за защита на Украйна отблъснаха нападенията на окупаторите в региона на... Благодатне... в Донецка област ", съобщи генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в своята ежедневна утринна сводка.

Той добави, че силите му са отблъснали съветските офанзиви в регионите на 13 други обитаеми места в Донецка област.

Групата " Вагнер ", избрана от Съединени американски щати като транснационална незаконна организация, нощес съобщи в " Телеграм ", че нейни подразделения са открили надзор над Благодатне.

Агенция Ройтерс показва, че не е съумяла да удостовери информацията от двете страни от самостоятелни източници. С ожесточаването на сраженията в Донецка област точното състояние на фронтовата линия не е ясно, изключително в региона на град Бахмут, където през последните седмици се водят едни от най-тежките боеве от началото на войната.

Украйна съобщи, че съветската атака към Бахмут не е достигнала своята кулминационна точка, само че обстановката по фронтовата линия там е все по-трудна. Управителят на Донецка област Павло Кириленко съобщи в свое известие в " Телеграм ", че четирима цивилни са били убити, един от които в Бахмут, а 17 са потърпевши при съветските офанзиви в района през вчерашния ден.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР