В ход е процес на смяна на поколенията в политиката

...
В ход е процес на смяна на поколенията в политиката
Коментари Харесай

Първан Симеонов: БСП трябва много да внимава да не би да я сполети съдбата на СДС


В ход е развой на промяна на поколенията в политиката и това е видно от обстоятелството, че в ръководството ще имаме една нова политическа мощ. Това разяснява пред " Фокус " социологът Първан Симеонов, изпълнителен шеф на „ Галъп интернешънъл болкан “.

Тази нова мощ е ръководена от относително младежи, които до този миг не са били част от политическия развой, означи Симеонов

„ За положително или зло от политическия развой отпаднаха тези по-отдавна познати в политическия развой хора, които пристигнаха на вълните на митингите от предходната година, изключително групировката „ Изправи се! Ние идваме! “, само че и други обединения.

Виждате, че и на новите не им е доста елементарно. „ Демократична България “ в действителност е много сериозна конкуренция таман от новите. Така че към този момент имаме нови и нови нови.



Слави Трифонов, който беше нов, само че в това време не е най-новият като обществен облик, Слави Трифонов беше нов през вчерашния ден, в този момент има нови нови. Това е лайтмотивът на протичащото се възобновяване “, уточни социологът.

Според него, главният въпрос в този момент е дали новите лица ще създават нова политика. Обикновено измененията идват гладко и идват с доста работа, по тази причина би трябвало да бъдем умерени оптимисти, счита Първан Симеонов.

Той открои ролята на Българска социалистическа партия като по-стара и опитна партия в бъдещото ръководство.

„ Съдбата на Българска социалистическа партия е доста значима в тази година на равносметки, тъй като Българска социалистическа партия е главният фактор, постоянен фактор в българския политически живот във всичките тези три десетилетия. Мен в случай че питате, Българска социалистическа партия би трябвало доста да внимава да не би да я сполети ориста на Съюз на демократичните сили. Българска социалистическа партия не би следвало да насилва историческия си шанс и да желае повече от тази обстановка. “, предизвести социологът.

По отношение на ГЕРБ в ролята ѝ на съпротива, Първан Симеонов разяснява, че при тях лакмусът ще е локалната власт, тъй като са мощни в локалната власт.

„ Аз бих изчакал до локалните избори, с цел да видя каква е ориста на ГЕРБ, дали потеглят някакви процеси на ерозия, разпад или не потеглят. Честно казано, доста пъти на ГЕРБ са предричани сериозни дни. Оказа се, че ГЕРБ си седи устойчиво. Но огромният въпрос тук е за персоналната орис на Борисов.

Така че въпросът за ГЕРБ е в действителност въпросът за Борисов, само че не на последно място и въпросът за локалните кметове, където са корените на ГЕРБ “, добави още Първан Симеонов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР