В ход е политическа манипулация и активно мероприятие преди местните

...
В ход е политическа манипулация и активно мероприятие преди местните
Коментари Харесай

Портних: Може да ме арестуват, в ход е активно мероприятие преди местните избори

В ход е политическа операция и интензивно мероприятие преди локалните избори.

Това разгласи през днешния ден кметът на Варна Иван Портних  Иван Портних Иван Николаев Портних e български политик от Политическа партия ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на, представен от Българска телеграфна агенция. Става въпрос за следствие по прокурорска кореспонденция 193/2021 година по разказа на Европейската прокуратура, обвързвана с построяването на рибарското пристанище „ Карантината “ в Аспарухово, и подозрения за интервенция в следствието от страна на Теодора Георгиева – европейски прокурор в Европейската прокуратура. Европейският делегиран прокурор, който дава отговор и организира следствието по разказа на Европейската прокуратура, е прокурор Михаела Райдовска. Работата по делото предизвика няколко въпроса, съобщи кметът. 

Първият от тях е правила ли е Теодора Георгиева дейности по следствие по прокурорска кореспонденция 193/2021 година по разказа на Европейската прокуратура? Ако е правила дейности по следствието - на какво правно съображение е ставало това?

Свързана ли Теодора Георгиева с политически кръгове и лица, които са съперници на ГЕРБ? 

Защо за експерт, което би трябвало да извърши техническа експертиза по досъдебното произвеждане № 119/2022 на Главна дирекция „ Национална полиция “, е назначен Йоан Каратерзиян - деятел на „ Зеленото придвижване “, част от „ Демократична България “? Доказателства за връзките му с Демократична България могат да бъдат открити елементарно в медиите, както и в формалния уебсайт на Демократична България, където има видеа с политически брифинги, в които Йоан Каратерзиян взе участие персонално. През 2019 година той даже е  спряган като претендент за кмет на Варна от Демократична България, „ Зелено придвижване “.

Как по този начин се оказва, че Йоан Каратерзиян е единственият геодезист в България, който може да направи техническа експертиза по досъдебното произвеждане, макар че нападна реализацията на плана за пристанището от първия ден, като подава сигнали до всички вероятни институции. Заради тези сигнали и осъществените инспекции въвеждането в употреба на пристанището беше забавено.

Отчетен ли е фактът, че на 13 юни 2018 година Камарата на инженерите по геодезия, основана според Закона за геодезията и картографията през 2006г., се дистанцира публично в медиите от обществените изказвания и мероприятия на кухата неправителствена организация на Йоан Каратерзиян „ Камара на геодезистите в България (КГБ) “, употребена като бухалка против разнообразни съперници на Демократична България?  

Възможно ли е да бъде готова правилна информация по плана за създаване на рибарското пристанище „ Карантината “ от политически обвързано лице и то за интервал по-малък от две седмици?

Търсен ли е целеустремен политически резултат с насрочване на инспекциите директно преди локалните избори? Защото постановлението, с което Каратерзиян е назначен за експерт, е от 31.07.2023 година, в Община Варна той е входирал искане за даване на документи месец по-късно - на 25.08.2023 година,  а до 10.09.2023 година би трябвало да излезе със мнение! 

След като следствието по прокурорската кореспонденция е от 2021 година, за какво досега не съм извикан за разпит? 

Отсега допускам какви ще са идващите дейности – незабавно и срочно покачване на обвинявания, а може би и арест директно преди локалните избори, съобщи кметът Иван Портних  Иван Портних Иван Николаев Портних e български политик от Политическа партия ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на. Той добави, че постоянно е подготвен да спомага и е съдействал при всички инспекции, осъществявани в Община Варна, само че сходни политически операции и дейни мероприятия, съгласно него, са безусловно неприемливи!

Кметът на Варна съобщи още, че към този момент има подадено несъгласие до Европейската прокуратура за отказ на Йоан Каратерзиян като експерт, защото е заинтригувана страна по случая – от негово име са постъпвали редица тъжби по отношение на рибарското пристанище " Карантината ", а самата тъжба в Екологичен потенциал е подадена от от представител на ПП-ДБ.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР