В хангара на 16 авиотранспортна група продължават тестовете на третия

...
В хангара на 16 авиотранспортна група продължават тестовете на третия
Коментари Харесай

Авиацията: Любов, кариера, наследство

В хангара на 16 авиотранспортна група не престават тестванията на третия военнотранспортен аероплан Спартан. Подполковник Димчо Добрев инспектира положението на машината. Вече 28 години той работи като авиоинженер, в началото в Ямболската база Безмер, там се влюбва в авиацията.

Днес е зам.-командир на транспортната авиогрупа на Враждебна. „ 28 години на бетона – би трябвало да се прави нещо със сърце, с обич, а не механично. Тогава се получават нещата “, споделя подп. Добрев.
Снимка: Личен списък
На летището в Безмер отраства и синът му Желязко, който мечтае да стане водач.
Снимка: Личен списък
Подп. Добрев споделя, че нито е упорствал прекомерно, нито е спирал сина си да стане летец. Помни,че при първите му парашутни скокове изпитал терзание.

„ Всеки човек носи фантазията си в сърцето. Моята фантазия е авиацията и, малко или доста, това идва от самото раждане. До известна степен има фактори които са подхранвали този блян към летенето. Авиацията е такава сфера, че не й ли се отдадеш на 101 % няма смисъл да губиш времето на тези, които вършат магията на полета действителност и на тези които са отделил време да те обучат да си водач “, безапелационен е лейтенант Желязко Добрев.
Снимка: Личен списък
Първият независим полет на Желязко е преди 5 години. Вече лети на витлов аероплан „ Пилатус “, само че желае да се приучи на щурмовите самолети Су-25. Това може да стане когато самолетите се върнат на Безмер от ремонт в Беларус. Командирът на авиобазата полк. Милен Димитров изяснява: „ Нашата вяра е, че следващата година, като се върнат осъвременените самолети, ще можем да организираме най-малко на 4 водачи курс за привикване на Су-25 “.
Снимка: Личен списък
Транспортната авиация продължава да оказва помощ в трагични обстановки – полети в конфликтни зони, при донорски обстановки или за връщане на наши сънародници от плен. Последните задания бяха за прибиране на българи от зони с огромен брой носители на COVID-19.
Снимка: Личен списък
„ При нас това състояние не е толкоз изключително ние продължаваме – готвени сме да водиме война. Карантината няма да ни спре “, декларира подп. Добрев.
Снимка: Личен списък
В авиаторското семейство са безапелационни – един път усетиш ли дъха на изгорелия керосин, тръпката остава вечно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР