В гръцкото министерство на транспорта се преразглежда размерът на глобите

...
В гръцкото министерство на транспорта се преразглежда размерът на глобите
Коментари Харесай

Гърция готви свирепи наказания за шофьорите нарушители

В гръцкото министерство на превоза се преразглежда размерът на санкциите за съответни нарушавания на разпоредбите за придвижване по автомагистралите и метода, по който те се събират, написа newsbg.eu, базирайки се на в. „ Катимерини “.

В съответен случай става дума за шофиране под въздействието на алкохол, като министерството обмисля с изключение на краткотрайно да отнеме свидетелството за ръководство на извършител, и нарастване на санкцията за това съответно нарушаване, което през днешния ден възлиза на 700 евро и е оптималната парична глоба.

Властите преглеждат в допълнение по-строги санкции за произшествия с произшествия и бягство от местопроизшествието, защото министерството има вяра, че множеството извършители се отървават леко. В момента нарушителите са изправени пред шестмесечна присъда в пандиза, за отърваването от която би трябвало да платят.

Министерството също търси способи да подсигурява, че тези санкции фактически се заплащат и обмисля по-строги способи за събиране на санкции от нарушителите.

Например, в случай че санкцията не бъде платена в границите на интервал от два до три месеца, тя ще бъде включена в данъчната форма на нарушителя.

За да подтиква нарушителите да заплащат санкциите си, министерството обмисля още веднъж да вкара отстъпка, в случай че заплащането бъде направено в 10-дневен период.

На годишна база в Гърция се издават санкции за над 140 млн. евро, само че в бюджета влизат едвам 40 млн. евро.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР