В град Уман са загинали 10 души, телата им са

...
В град Уман са загинали 10 души, телата им са
Коментари Харесай

Най-малко 12 цивилни са загинали при руските удари по Украйна тази сутрин

В град Уман са починали 10 души, телата им са отдолу под руините, заяви ръководителят на украинското министерство на вътрешните работи Игор Клименко, ранени са 17 души, като 9 са откарани в болница. Ракетата е поразила девететажна жилищна постройка и хранилища, заяви ръководителят на регионалната администрация на Черкаси Игор Табурец. В Уман бе разгласен тридневен печал.

Министерството на вътрешните работи в Киев назова и типа на ракетата, употребена от поразяване на града - Х-101. Това е стратегическа крилата ракета " въздух-земя ", създадена от съветското конструкторско бюро " Радуга ". Дължината ѝ е 7,4 метра, диаметърът ѝ е 74 сантиметра, а масата на бойната глава е 400 кг.

Частна къща в Днепър е разрушена от обстрела, като са починали двегодишно момиченце и 31-годишна жена, ранени са трима души заяви ръководителят на Днепропетровската регионална администрация Серхий Лисак.

Отломки от ракета са попаднали в жилищна постройка в град Украинка, южно от Киев, заяви ръководителят на районната военна администрация в Киев Руслан Кравченко. По думите му вследствие на това е потърпевшо момиче.

" За страдание, има проваляне на многоетажна постройка в град Украинка вследствие на падащи парчета от съветска ракета. В резултат на това са развалени жилища на 5-ия и 6-ия етаж. Пожарът е локализиран в 5:30 ч. Пострадалото дете - момиче - е откарано в Охматдет [детска клиника] ", написа ръководителят на ОВА в Киев.

Началникът на Киевската регионална полиция Андрей Небитов съобщи, че потърпевшото момиче е на 13 години. Той разгласява и фрагменти, на които се виждат свалени ракети и развалена многоетажна постройка.

Украинските военновъздушни сили оповестиха, че са свалили 21 от 23-те съветски ракети по време на нощния обстрел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР