В Горна Оряховица започва мащабен ремонт на народно читалище Братя

...
В Горна Оряховица започва мащабен ремонт на народно читалище Братя
Коментари Харесай

Започва мащабен ремонт на читалище и летен театър в Горна Оряховица

В Горна Оряховица стартира огромен ремонт на национално читалище „ Братя Грънчарови “ и летния спектакъл към него. Проектът е за близо три милиона и триста хиляди лв., с което ще се подобрят изискванията за креативните сформира и ще се разшири културния календар на града.  

Читалище „ Братя Грънчарови “ не е ремонтирано от основаването му през 1977 година. С ремонта ще бъдат въведени ограничения за енергийна успеваемост и ще се обособят нови пространства за комерсиална активност, с което горнооряховското читалище да се самоиздържа, и ще се усъвършенства средата за 250-е участници в другите креативен сформира. Напълно ще бъдат сменени 2000-е седалки на летния спектакъл към читалището, ще се направи и нова покрита сцена, уточни Иван Иванов, ръководител на читалището: 

„ Ще бъде комфортно за участниците, ще бъде комфортно и за феновете и ще можем да разтеглим активността “.  

С ремонта на читалището и на летния спектакъл изцяло завършва благоустрояването на региона, разясни заместник-кметът на Горна Оряховица Николай Георгиев: 

„ Там ще се оформи един приключен отбор – ремонтиран стадион, ремонтирана спортна зала, ремонтиран парк, асфалтирани улици “. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР