В горещ летен ден нищо не е по-освежаващо, отколкото вкусен

...
В горещ летен ден нищо не е по-освежаващо, отколкото вкусен
Коментари Харесай

Най-добрата рецепта за сок от цвекло, която помага срещу рак

В парещ летен ден нищо не е по-освежаващо, в сравнение с апетитен свеж сок. Най-добре е сокът да е с допустимо по-малко захар, с цел да се освежавате, само че и да хидратирате тялото си.

Освен че е вкусно тялото ви ще ви благодари и за изгодите, които получава с него. Ето за какво:

1. Цвекло - Ако не ядете цвекло, в действителност губите. Цвеклото може да помогне за намаление на кръвното ви налягане, повишение на издръжливостта, оказва помощ в битка с възпаления, има противоракови свойства и подкрепя детоксикацията. Освен това е богато на фолиева киселина, витамин В и С, фибри, калий и манган.

2. Краставица - Краставиците са идеални за един парещ летен ден, тъй като са мощно хидратиращи. Те оказват помощ за битка с възпаления, подкрепят храносмилателната система, понижават риска от рак и пазят мозъка ви; те също съдържат антиоксидантни свойства и поддържат здравето на сърцето. Краставиците също могат да ви оказват помощ да поддържате здравословно тегло и да освежете дъха си.

3. Кокосова вода - Тя има сладостен усет и е отлично допълнение към всички сокове. Тя съдържа елементарно усвоими въглехидрати под формата на захар и електролити. Когато се прибавя към сок, оказва помощ в усвояването му.

4. Лилав моркови - Знаете ли, че има моркови в други цветове, разнообразни от оранжево? Уникалният цвят на лилавите моркови отразява техните фитохимични съставни елементи. Те са с високо наличие на витамин А и бета-каротин и са богати на антоцианини.

5. Ленено семе - То е с високо наличие на омега-3 мастни киселини и е потвърдено, че има удобни резултати върху здравето на сърцето.

Сега, когато знаете за какво този сок е толкоз страховит, дано да стигнем до рецептата:

Рецепта за сок от цвекло

Съставки

½ чаша кокосова вода

2 огромни лилави моркови

1 краставица

3 дребни цвекла

Щипка морска сол

¼ чаша ленено семе

Инструкции

Сложете всички съставки в сокоизстисквачка. Насладете се!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР