В голямата въртележка на ръководни фигури във Формула 1, която

...
В голямата въртележка на ръководни фигури във Формула 1, която
Коментари Харесай

Зайдъл ще търси нов ръководител на отбора на Заубер

В огромната въртележка на управителни фигури във Формула 1, която се разигра в границите на последните 24 часа към този момент някогашният началник на Макларън Андреас Зайдъл се озова в лагера на Заубер.
 Зайдъл оглави Заубер, Стела го сменя в Макларън Зайдъл оглави Заубер, Стела го сменя в Макларън
В Хинвил германецът ще размени Фредерик Васьор, който от своя страна се насочва към Маранело, с цел да оглави отбора на Ферари. За разлика от своя предходник обаче Зайдъл ще бъде единствено изпълнителен шеф на Заубер и няма да комбинира позицията си с тази на началник на тима на Алфа Ромео във Формула 1.
 Васьор поема Ферари Васьор поема Ферари
Именно заради тази причина една от първите задания пред него, когато той стартира работата си в Заубер, ще бъде да откри втори заместител на Васьор. Основателят на Заубер – Петер Заубер съобщи пред медиите в последните дни, че най-логично би било Беат Цандер да поеме ръководството на отбора във Формула 1. Цандер е част от Заубер откогато тимът дебютира във Формула 1 през 1993 година, а от 1995 насам той е спортният шеф на екипа.
 Петер Заубер: Като те канят във Ферари, не би трябвало да отказваш Петер Заубер: Като те канят във Ферари, не би трябвало да отказваш
За Зайдъл 2023 година ще съставлява завръщане в Хинвил, защото в предишното той също бе част от Заубер, когато швейцарският отбор бе благосъстоятелност на БМВ сред 2006 и 2009.

„ Ще е ужасно да се причисля към Заубер през януари месец. Това е тим с богата история във Формула 1 и аз познавам добре тази организация от времето, което прекарах в Хинвил с БМВ. Нямам самообладание да стартира работата си по амбициозните цели, които всички в Заубер сме си сложили “, съобщи Зайдъл във връзка своето завръщане в Хинвил.

За него то ще даде втори късмет в кариерата за работа с Volkswagen Group, откакто той бе началник на заводския отбор на Порше в Световния шампионат за устойчивост от 2014 до 2019. Тази опция ще пристигна през 2026 година, когато Заубер ще стартира да дава отговор за заводската стратегия на Ауди във Формула 1.
 Заубер става заводският отбор на Ауди във Формула 1 Заубер става заводският отбор на Ауди във Формула 1
През идващия сезон отборът още веднъж ще употребява името на Алфа Ромео, само че двете компании към този момент оповестиха, че ще се разделят в края на 2023 година. Много е евентуално през 2024 и 2025 тимът да бъде прочут единствено като Заубер, преди през 2026 към името да бъде добавено и това на Ауди.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР